AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Idag spelas ett av fotbollsvärldens allra mest prestigefyllda derbyn, mellan två klubbar som dessutom inlett säsongen utan att tappa poäng i Premier League. Det handlar givetvis om Manchester United mot Manchester City – eller som vissa hellre kallar det: Zlatan Ibrahimovic mot Pep Guardiola.

De känner varandra väl sedan tiden i Barcelona. Ibrahimovic fick dock bara en säsong i det katalanska laget, och en anledning var att han inte kom överens med sin spanske tränare.

– Jag föredrar tränare som är raka mot dig. José Mourinho är rak med alla. Han är inte en tränare som går bakom din rygg. Han säger till dig: ”Du är inte tillräckligt bra” om du inte duger. Jag föredrar det framför en tränare som inte säger något till dig och så tror du att allt är bra eftersom han inte säger något, berättar svensken för The Sun.

Här syns Zlatan Ibrahimovic och Pep Guardiola i ett möte mellan Barcelona och Milan 2012. (Bild: Claudio Villa/Getty Images)

Här syns Zlatan Ibrahimovic och Pep Guardiola i ett möte mellan Barcelona och Milan 2012. (Bild: Claudio Villa/Getty Images)

På fredagens presskonferens fick Pep Guardiola chansen att svara på kommentaren, men var då oväntat diplomatisk.

– Han förklarade i sin bok vad han tror hände. Men jag var alltid tydlig. Jag pratade med honom ansikte mot ansikte, sa han.

Dessutom passade Citytränaren på att hylla Ibrahimovic för dennes talang:

– Han är en av världens bästa fotbollsspelare, speciellt i hur han direkt påverkar fotbollslag. Andra spelare säger: ”Åh, jag behöver tid för att anpassa mig till den här ligan”, men inte han. Zlatan fattar direkt. Han är en av de bästa på att direkt påverka ett lag. Och det är vad de bästa spelarna gör.

Här nedan kan ni också se en videointervju med Zlatan Ibrahimovic inför dagens derby.

Hur tror ni att matchen slutar? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest