Annons
Annons

Marcus Berg blev igår svensk poängräddare när hans läckra chipp gick in mot Holland, i en match som till sist slutade 1-1. Men vilka är egentligen historiens vackraste lobbmål? GOAL:s redaktion var helt enkelt tvungen att försöka skapa en topp 5-lista.

De utvalda hittar ni här nedan:

5. Lionel Messi, Argentina mot Mexiko, 2007.
Det var hård konkurrens om just femteplatsen, och många hade kunnat bli valda. Men vi är naturligtvis väldigt svaga för Lionel Messis bollkonster, och den här lobben mot Mexiko är inget annat än magisk.

4. Dimitar Berbatov, Monaco mot Nice, 2014.
Det finns bra och dåliga vinklar. Den bulgaren Berbatov har mot Nice är dock i princip omöjlig, men ändå slår han till med ett av tidernas vackraste lobbmål. Det är bara att buga och bocka efter det här.

3. Jonathan Calleri, Boca Juniors mot Quilmes, 2015.
Calleri är en av de största anfallstalangerna just nu, och här visar han varför. Vem skulle ens komma på tanken att använda sig av en rabona när man är fri med målvakten? Exakt, ingen utom Jonathan Calleri.

2. Eric Cantona, Manchester United mot Sunderland, 1996.
Väggspel med Brian McClair, ny löpning och sedan sitter den där: lobben över Sunderlands målvakt. Eric Cantons mål är helt enkelt alltjämt en klassiker, inte minst för den gudomligt självsäkra målgesten. Det här måste ni bara se!

1. Francesco Totti, Roma mot Inter, 2009.
Tottis mål är definitionen av kyla. Efter en 50-metersrusch lyckas han ändå hålla sinnet skärpt, och ser hur målvakten Julio Cesar står lite för långt ut. Ja, mycket vackrare än så blir det inte.

Vilket är ditt favoritlobbmål genom tiderna? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest