Annons
Annons
I England har Kenny Jackett fått rubriker de senaste dagarna.

Varför? Jo, efter bara 39 dagar och fem matcher som tränare för Rotherham fick han nämligen sparken. Laget ligger på nedflyttningsplats i andraligan, Championship, med elva poäng upp till säker mark.

Men Jackett är inte ensam om att bli kortvarig som huvudansvarig. Här hittar ni några andra herrar som haft minst sagt svårt att övertyga sina arbetsgivare om sin genialitet:

Watford v Middlesbrough

DAVE BASSETT
Tid i klubben: Fyra dagar (noll matcher)
Bassett kommer för alltid bli ihågkommen för att ha tagit Wimbledon från fjärdeligan till förstadivisionen under 1980-talet. Men det kunde också ha gått annorlunda, för mitt under den sejouren valde han att nappa på ett erbjudande från Crystal Palace. Bassett fick dock snabbt ångest över sitt beslut och återvände därför till Wimbledon, med svansen mellan benen.

Udinese Calcio v SSC Napoli - Serie A

LUIGI DEL NERI
Tid i klubben: 36 dagar (noll matcher)
Del Neri tog Chievo till nya höjder runt millennieskiftet, och 2004 utsågs han därför till José Mourinhos efterträdare i Porto. Hur det gick? Tja, inte jättebra. Del Neri sparkades nämligen efter bara en månads jobb, sedan han bland annat missat en av lagets träningar.

Euro2012 Qualifying Draw

JOHN TOSHACK
Tid i landslaget: 41 dagar (en match)
Toshack kom in som landslagstränare för Wales 1994 men fick bara en chans, nämligen den 1-3-förlust mot Norge som ledde till våldsamma protester. Och till hans avgång, dessutom. Det ska dock påpekas att Toshack senare återvände för samma roll och då stannade kvar i sex år.

Bologna FC v Trapani Calcio - TIM Cup

SERSE COSMI
Tid i klubben: 34 dagar (fyra matcher)
Ja, ni vet nog alla att tränare i Palermo sällan blir särskilt långvariga. Så var det även för Serse Cosmi, som 2011 fick fyra matcher på sig och då bland annat slog Milan. Men en 0-4-förlust mot rivalen Catania fick presidenten Maurizio Zamparini att ändå göra sig av med stackars Cosmi.

Newcastle United v Chelsea - Premier League

PAUL GASCOINE
Tid i klubben: 39 dagar (sex matcher)
Gascoine är mest känd som spelare, men han satsade även på tränarkarriären ett tag. Och nej, det gick ju inte jättebra. Gascoine tog bland annat över amatörlaget Kettering Town några år in på 2000-talet, efter en sejour i Portugal, och fick där sparken 39 dagar in i uppdraget. Anledningen var samtidigt tragisk, eftersom Gascoines alkoholism hade gått så långt att situationen blev ohållbar.

Pin It on Pinterest