AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Rafa Benitez, Rafa Benitez”, vrålade Newcastlesupportrarna efter slutsignalen i måndagsmatchen hemma mot Preston North End.

Inget konstigt med det – klubben hade ju precis säkrat sin återkomst till Premier League, som man hade åkt ur ett år tidigare efter en katastrofalt svag säsong. Spanjoren Benitez var den som ledde laget på slutet, men utan att kunna utföra några underverk.

Den förre Real Madrid-tränaren blev dock kvar och har i år lyckats överbevisa de som tvivlat på honom.

– Jag är väldigt stolt över alla, och jag vill gratulera spelarna, ledarna och supportrarna, sa Rafa Benitez och fortsatte:

– Vi visste att det skulle bli svårt redan från början. Folk sa: ”Rafa kan inte något om Championship.” Det var tufft men spelarnas hårda jobb och stödet från fansen har gjort allt lättare. Det är inte enkelt att gå upp, men det är svårt att snacka bort de 88 poäng som vi tagit.

Newcastle är en klubb som är van vid att befinna sig i fotbollens finrum och som faktiskt vunnit den engelska ligan vid fyra tillfällen. Det hände dock senast 1927.

”Skatorna”, som de kallas, har bland annat också sex FA-cuptitlar att ståta med.

Nu börjar jakten på fler troféer, och det är troligt att den leds av Rafael Benitez, som skrev ett treårskontrakt i maj förra året.

– Man vet aldrig, det här är ju fotboll. Men jag trivs väldigt bra här och förhoppningsvis kan vi lägga grunden till något som garanterar en fin framtid också. Innan vi tänker på allt sånt ska jag njuta lite också, säger spanjoren.

Här kommer en intervju med Benitez:

 

Så här såg det förresten ut på läktaren efter matchen:

 

 

Pin It on Pinterest