Annons
Annons

Barcelonas försvarsstjärna Gerard Piqué meddelade häromdagen att han slutar i det spanska landslaget efter VM 2018. Anledningen är den kritik som han fått för att ha klippt bort Spaniens flagga på ärmarna inför mötet med Albanien. Piqué är sedan tidigare känd som en högljudd kämpe för ett självständigt Katalonien, regionen som ligger i landets nordöstra delar.

Apropå just det så har GOAL också valt att lista andra spelare som meddelat sitt avsked från landslagsscenen på ett oväntat och abrupt sätt.

Här hittar ni dem:

Kevin-Prince Boateng. (Bild: Martin Rose/Getty Images)

Kevin-Prince Boateng. (Bild: Martin Rose/Getty Images)

Kevin-Prince Boateng
Vid 24 års ålder valde Boateng att sluta i Ghanas landslag. Då hävdade han att klubblaget kom först, och att han blev alltför trött av att åka iväg på internationella uppdrag. Om det är sanningen? Nja, inte helt säkert. Ni minns säkert alla att mittfältaren blev hemskickad från VM 2014 av disciplinära skäl, och det är förmodligen fortfarande en nagel i ögat på Boateng.

Samir Nasri. (Bild: Harry Engels/Getty Images)

Samir Nasri. (Bild: Harry Engels/Getty Images)

Samir Nasri
Ibland svider det att inte bli uttagen till ett stort mästerskap. Fråga bara Samir Nasri, som inte kom med i den franska truppen till VM 2014 och då, 27 år gammal, valde att sluta helt i landslaget. Vid det laget hade han dock flera gånger om drabbat samman med förbundskaptenen Didier Deschamps, och det är en konflikt som fortfarande existerar i allra högsta grad.

Lionel Messi. (Bild: Patrick Smith/Getty Images)

Lionel Messi. (Bild: Patrick Smith/Getty Images)

Lionel Messi
I ren besvikelse efter sommarens förlorade Copa América-final mot Chile valde Messi att sluta i det argentinska landslaget. Nyheten toppade alla tidningar och internetsajter, men ingen verkade förstå om det var sant eller inte. I slutändan tog Messi också tillbaka sitt beslut för att hjälpa Argentina till VM 2018. Gott så.

Juan Roman Riquelme. (Bild: Koji Watanabe/Getty Images)

Juan Roman Riquelme. (Bild: Koji Watanabe/Getty Images)

Juan Roman Riquelme
Ibland drabbar stora egon samman, med katastrofalt resultat. Ta bara exemplet med Riquelme och Argentinas förre förbundskapten Diego Armando Maradona. ”Vi kan inte arbeta tillsammans”, sa Riquelme redan 2009, under ett av karriärens bästa år, och lämnade då landslaget för alltid. Det var en förlust både för de himmelsblå och för alla fotbollsälskare runtom i världen.

Vilka spelare tycker du har slutat för tidigt i landslaget? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest