AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Precis som förra veckan plockar GOAL här ut russinen ur helgens fotbollskaka och tippar dessutom hur matcherna ska gå. Svaret får ni här nedan:

1. Tottenham-Manchester City (söndag, 15.15)
Efter sex omgångar är Tottenham och City de enda obesegrade lagen i Premier League. Det finns dock en skillnad mellan dessa två: City har vunnit varenda match, och kan vid ännu en seger här göra ett tidigt ryck i tabellen. Tottenhams favör av hemmaplan lär dock försvåra den ambitionen, och vi kan räkna med att detta blir en riktig höjdarmatch.
GOAL:s tips: 1-1.

2. Roma-Inter (söndag, 20.45)
I ligaspelet har Inter inlett helt okej, med elva poäng på sex omgångar. I Europa går det desto sämre, och veckans EL-förlust mot Sparta Prag svider. Nu vill man reparera den skadan genom att besegra ett Roma som placerar sig på fjärde plats i Serie A, och där allt på senare tid handlat om den nyblivne 40-åringen Francesco Totti, som å sin sida var helt genial i lagets Europa League-seger (4-0) mot Astra Giurgiu.
GOAL:s tips: 2-0 till Roma.

3. Bayern München-Köln (lördag, 15.30)
Frågan alla tyska fotbollsälskare ställer i år: hur tidigt ska Bayern München säkra ligatiteln? Det är nämligen inte någon som tror att något annat lag kan utmana. Säsongen har också börjat perfekt med fem raka segrar, och om man även slår tabelltrean Köln på lördag så talar det mesta för att det blir en transportsträcka till firandet av Bundesligapokalen.
GOAL:s tips: 3-1 till Bayern.

4. Swansea-Liverpool (lördag, 13.30)
Swanseas tränare Francesco Guidolin erkände häromdagen att han förmodligen kan få sparken vid en förlust mot Liverpool, med tanke på klubbens svaga start i Premier League. Och risken att Swansea förlorar är naturligtvis stor. Liverpool har ju imponerat stort under säsongsstarten, trots ett väldigt tufft spelschema, och är bara en poäng från andraplatsen. Favoritskapet är tydligt och logiskt.
GOAL:s tips: 2-1 till Liverpool.

5. Celta Vigo-Barcelona (söndag, 20.45)
Barcelona är tvåa i tabellen men har ändå fått en oväntat hackig start i ligaspelet. Poängen som står på spel borta mot Celta är inte heller såna som man bara åker och hämtar hem, även om hemmalaget haft det tufft i början av säsongen. Celta Vigo visade ju prov på stark moral när man besegrade Panathinaikos med 2-0 i Europa League, tack vare två sena mål. Det ena kom dessutom från John Guidettis fötter. Kanske blir det han som sätter käppar i hjulet för katalanerna?
GOAL:s tips: 2-0 till Barcelona.

Finns det någon annan match som ni ser fram emot i helgen? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest