Annons
Annons

Igår meddelade Ronaldinho att hans långa och sensationellt framgångsrika karriär närmar sig sitt slut. 36-åringen planerar att lägga skorna på hyllan redan under 2017, men det är oklart vilken som blir hans allra sista klubb.

Det är däremot tydligt att brasilianaren har satt ett starkt avtryck på fotbollsvärlden. GOAL har därför tagit fram fem klipp som visar varför det blir så svårt att glömma anfallaren med det stora leendet.

1. Elasticon: Ronaldinhos patenterade fint, den så kallade tvåfotaren med en fot, visade att det går att kombinera effektivitet med skönhet. Ingen har utfört dribblingen bättre, varken förr eller senare.

2. Målet mot England i VM 2002: Frisparken som seglade över David Seaman i mästerskapets kvartsfinal blev på något sätt en brytpunkt i Ronaldinhos karriär, och han blev känd för en global fotbollspublik nästan över en natt. Enligt vissa var det en jättetavla från Seaman, men kollar ni på klippet här nedan så förstå ni att det krävdes en god dos precision och känsla för att genomföra konststycket.

3. ”No look”-passningarna: Ronaldinho har genom åren utvecklat en känsla för var spelare befinner sig, utan att han ser dem. På så sätt har han också kunnat spela fram till många mål, samtidigt som blicken varit vänd åt ett annat håll. Det är, ska ni veta, allt annat än enkelt.

4. Glädjen: Fotboll är faktiskt inte alltid på liv och död. Ingen har lyckats förmedla det bättre än Ronaldinho.

5. Frisparkarna: Ni fick en smakprov längre upp på Ronaldinhos skärpa i samband med fasta situationer. Det var också något av spelarens adelsmärke: så fort han lade upp bollen med mindre än 30 meter till mål så rasslade väldigt ofta nätet till. Få andra har behärskat den konsten så bra som fotbollsmagikern från Porto Alegre.

Vad kommer ni att i första hand minnas från Ronaldinhos karriär? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest