Annons
Annons

Det är inte många svenskar som fått chansen att spela i Manchester United, men för Victor Nilsson Lindelöf har nu den drömmen blivit sanning.

GOAL har därför valt att gå igenom historieböckerna för att ta reda på hur det gått för tidigare svenskar i klubben. Här är facit:

JONNY RÖDLUND (1988-89)
Kom till United 1988, vid 17 års ålder, som en av världens största talanger. Mittfältaren blev dock bara kvar i ett år och hann därför inte spela några matcher med klubben innan han flyttade till IFK Norrköping.

JESPER BLOMQVIST (1998-2001)
Blomqvist värvades från Parma som reserv till Ryan Giggs. Första säsongen vann han Premier League, FA-cupen och Champions League, och i den sistnämnda turneringens final fick han chansen att spela från start. De sista två åren i United förstördes dock av en knäskada.

BOJAN DJORDJIC (1999-2005)
Under sina år i klubben gjorde Djordjic bara två officiella matcher. Resten av tiden tillbringade han i andra klubbar, utlånad från United. Mittfältaren sågs som en stor talang av tränaren Sir Alex Ferguson, men konkurrensen var helt enkelt för tuff.

HENRIK LARSSON (2007)
Larsson lånades ut från Helsingborg mellan den 1 januari och 12 mars, då United hade behov av att få in en anfallare snabbt. Under den här tiden gjorde Larsson tre mål på tretton matcher och han blev även älskad av fansen. United ville förlänga lånet, men forwardsstjärnan hade lovat HIF och familjen att komma hem, så han tackade nej. Två månader senare var klubben Premier League-mästare.

ZLATAN IBRAHIMOVIC (2016-17)
17 mål på 28 ligamatcher blev Zlatans facit i United innan han drog sönder knät i en Europa League-match mot Anderlecht. Det var också den skadan som innebar att hans kontrakt inte förlängdes tidigare i somras. Vart svensken tar vägen är det fortfarande ingen som vet.

Hur det går för Victor Nilsson Lindelöf? Det återstår helt enkelt att se.

Pin It on Pinterest