Annons
Annons

Om du spelar fotboll för att tjäna pengar så är det inte längre Förenade Arabemiraten eller Qatar som du ska flytta till. Nej, det är faktiskt Kina.

Det blir uppenbart nu när Chelseas brasilianske mittfältare Oscar är på väg till Shanghai SIPG, där han får landsmannen Hulk som lagkamrat och dessutom ser ut att slå den sistnämndes övergångsrekord i landet – Oscar kostar nämligen 580 miljoner kronor, enligt kinesiska medier.

– Det är till 90 procent klart. Allt som återstår är några administrativa detaljer, säger Oscar som får André Villas-Boas som tränare i Kina.

25-åringen väntas tjäna minst lika mycket som Hulk – 3,4 miljoner kronor per vecka – och ser ut att få ett fyraårskontrakt.

Här är andra rykten och nyheter om den kinesiska fotbollen:

  • Carlos Tevez, den argentinske anfallaren som nu tillhör Boca Juniors, har tidigare sagts vara på väg att avsluta karriären, men istället ser han ut att göra en sista sejour i Kina. Shanghai Shenhua, som tränas av Gustavo Poyet, ska vara berett att lägga en stor summa på att få in 32-åringen.
  • Även John Terry väntas flytta till Kina när hans kontrakt löper ut i sommar.
  • Santos-stjärnan Lucas Lima har länge jagats av europeiska klubbar, men det är troligt att även han hamnar på den asiatiska kontinenten. Enligt spelarens agent har Lima fått ett erbjudande som är “omöjligt att tacka nej till”, och som skulle innebära en årslön på motsvarande 138 miljoner kronor.
  • Det är samtidigt inte bara utländska spelare som köps för stora summor. Guangzhou Evergrande lade nyligen fram ett rekordbud för att locka till sig den 29-årige ytterbacken Zhang Chenglin från Beijing Renhe. Det är första gången en kinesisk spelare värvas för över hundra miljoner yuan (ungefär 130 miljoner kronor).

Bonusinfo: HÄR hittar ni alla utländska spelare som varit i Kina, både nu och förr.

Pin It on Pinterest