Annons
Annons

Häng med i GOAL:s fotbollsskola. Här kommer du att lära dig allt du behöver för att bli en bättre spelare. Den här gången handlar det om Sergio Agueros fejkskott.

Så här gör du:

  1. Driv bollen framåt, som om du ska skjuta.
  2. Sträck ut benet så att det ser ut som om du laddar, och dra även upp armen som du brukar göra när du ska skjuta.
  3. Peta bollen åt sidan eller framåt, gärna med utsidan av foten.

Agüero älskar att luras

Självklart var det inte Sergio Agüero som kom på skottfinten, men han har sannerligen gjort den till sin egen i Premier League, där han representerar Manchester City. Argentinaren är extremt bra på att utnyttja små ytor och använder gärna det här tricket mitt inne i straffområdet, varpå motståndarna ofta faller som käglor innan han skickar bollen i nät.

Effektivt även på FIFA

Du vet det säkert redan, men vi måste ändå påminna om att man även kan fejkskjuta på FIFA 19 (och 20). Om du är fri med målvakten och vill finta honom åt sidan, tryck då på cirkel/B, vilket du normalt gör när du ska skjuta. Direkt efteråt trycker du sedan på X/A och använder den vänstra spaken för att bestämma vilket håll du vill gå åt. Det gäller att vara flink i fingrarna!

Tänk på

Att det ofta är de enklaste finterna som är mest effektiva.

Coachen tipsar

Det är viktigt att få en bra touch för att dra nytta av finten, så tänk på var du vill ta vägen i nästa situation. Skjuta med högern? Eller vänstern? Touchen bestämmer!

YouTube – Se och lär

Sökord: How to perfect the Aguero fake shot

Av Martin Ahlin

(Artikeln publicerades först i GOAL nummer 2–20219)

Pin It on Pinterest