Annons
Annons

Det finns ett ordspråk som säger att ”äpplet aldrig faller särskilt långt från trädet”. Det används oftast för att säga att barn brukar likna sina föräldrar.

Och visst funkar talesättet även inom fotbollen. Det räcker med att se klippet här nedan från juniorvarianten av Champions League för att förstå att Justin Kluivert är en lika stor talang som sin pappa Patrick, en gång i tiden målfarlig anfallare för lag som Barcelona, Ajax och Milan.

JUSTIN KLUIVERT
17-åringen tillhör Ajax världsberömda akademi och spås en lysande framtid. Justin är både snabb och teknisk, men till skillnad från sin pappa så spelar han hellre på kanten än centralt i anfallet.

Här är några andra lovande spelare som har kända pappor att brås på:

Portugal v Argentina: Men's Football - Olympics: Day -1

GIOVANNI SIMEONE
21-åringen är son till Diego Simeone, en legendar i Argentina. Junior har också visat sig ha stor talang för fotbollen. Han slog igenom som anfallare i River Plate och flyttade i somras till italienska Genoa, där han haft en klart godkänd höstsäsong.

JOE VAN DER SAR
Självklart är Joe målvakt, precis som pappa Edwin var. 18-åringen tillhörde tidigare Manchester Uniteds akademi men är nu i Ajax. Där väntas han bli A-lagets stolpvaktare inom ett par säsonger.

Chelsea v Galatasaray AS - UEFA Champions League Round of 16

ISAAC DROGBA
Didier Drogbas son är bara 16 år och får kanske svårt att lyckas lika bra som den ivorianske legendaren själv, men visst finns det mycket talang här. Faktum är att Isaac stannade kvar i Chelseas akademi, trots att hans pappa flyttade vidare till länder som Kina och Turkiet. Det visar på stora ambitioner!

Paris Saint-Germain FC v Real Madrid - UEFA Youth League Quarter Final

ENZO ZIDANE
Zinedines son har hunnit fylla 21 år och spelar för Real Madrids reservlag Castilla, där han tidigare tränades av just sin pappa. Enzo är precis som ”Zizou” en offensiv mittfältare med stort spelsinne och en kreativ ådra som sticker ut i mängden.

Finns det någon ung talang med känd pappa som du tror kommer få en fin karriär? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest