Annons
Annons

Barcelona blev på onsdagskvällen historiskt som det första laget i Champions Leagues historia att vända ett underläge med fyra mål från den första matchen. Returen på Camp Nou slutade ju, som bekant, 6-1 efter en sensationell spurt på slutet.

Men det är samtidigt den enda mirakulösa upphämtningen sedan turneringens födelse sedan 1955/56 (tidigare hette den Europacupen), utan här är några andra mirakel värda ett omnämnande:

2003/04: Deportivo-Milan 4-0
Deportivo hade förlorat med 1-4 och var borträknat inför returen på Riazor. Väl där skedde något utöver det vanliga…

2004/05: Milan-Liverpool 3-3
Det här var finalen i Champions League. Milan ledde med 3-0 i paus och allt såg avgjort ut, men Liverpool ville annorlunda den här kvällen och skapade det som idag är känt som ”Miraklet i Istanbul”. Stor hjälte blev målvakten Jerzy Dudek, som var omutlig i den straffläggning som avgjorde var pokalen skulle hamna.

1999/2000: Barcelona-Chelsea 5-1
Chelsea var visserligen inte en lika mäktig och fruktad klubb på den tiden, men man hade skaffat sig ett utmärkt utgångsläge inför kvartsfinalreturen genom att vinna med 3-1 på Stamford Bridge. Väl där gjorde Barcelona processen kort med engelsmännen och vann med 5-1.

2003/04: Monaco-Real Madrid 3-1
2004 tog Monaco världen med storm. Laget tog sig nämligen semifinal här tack vare en supervändning mot Real Madrid. Det första mötet hade förlorats med 2-4 på spansk mark, och väl tillbaka i furstendömet var Real-lånet Fernando Morientes en av Monacos hjältar, kanske allra främst tillsammans med Ludovic Giuly som gjorde två mål.

2015/16: Real Madrid-Wolfsburg 3-0
Efter en sensationell 0-2-förlust i den första kvartsfinalen var Real Madrid pressat. Men när nervknutarna väl hade släppt så stod man för en show som vi minns än idag.

Pin It on Pinterest