Annons
Annons

Kalle Anka, Kan du vissla Johanna och Karl-Bertil Jonssons julafton är några populära tv-program under julen. Men självklart måste fotbollen också få plats i tablån.

GOAL har också listat några av de matcher som man inte får missa under de kommande jul- och mellandagarna.

Det blir engelskt för hela slanten!

1. Liverpool-Manchester City (nyårsafton, 18.30)
Att ta sig igenom julen helskinnad som topplag i Premier League är inte enkelt. Det är helt enkelt här som fotbollens agnar sållas från vetet. Känslan är också att både Liverpool och Manchester City måste vinna här för att kunna hänga med ett Chelsea i rasande form. Det blir en supermatch helt enkelt!
GOAL tippar: 1-0 till Liverpool.

2. Southampton-Tottenham (onsdag, 20.45)
Det är fullt slagsmål om Europaplatserna och både Southampton och Tottenham slåss om de biljetter som kvarstår. Det är å andra sidan så att Southampton har en bra bit upp till just ”Spurs” och knappast nöjer sig med ett kryss här.
GOAL tippar: 2-1 till Tottenham.

3. Newcastle-Sheffield Wednesday (måndag, 20.45)
Engelska andraligan, Championship, får sällan särskilt stora rubriker, men den här matchen är faktiskt värd att puffa lite extra för. Det handlar nämligen om två klassiska lag, varav det ena (Newcastle) toppar tabellen och ser ut att återvända till Premier League efter bara ett år på fotbollens bakgård. Sheffield har samtidigt också siktet inställ på uppflyttning och lär kämpa hårt för att få med sig poäng här på bortaplan.
GOAL tippar: 2-0 till Newcastle.

4. Manchester United-Sunderland (måndag, 16.00)
Det är inte för Uniteds skull som den här matchens känns intressant – vi vill ju bara se om Zlatan Ibrahimovics osannolika målform håller i sig. Sunderlandförsvararna får se upp, det är något som är säkert!
GOAL tippar: 1-1.

5. Liverpool-Stoke (tisdag, 18.15)
Liverpool får ännu en plats på listan, och det beror helt enkelt på att de rödklädda ser enormt starka ut i år. Det kanske inte blir någon titel, men Jürgen Klopp har verkligen något spännande på gång.
GOAL tippar: 0-0.

Pin It on Pinterest