Annons
Annons

Det är landslagstider, men GOAL levererar ändå en ranking med helgens mest sevärda matcher.

Ni hittar dem här nedan:

1. Tyskland-Tjeckien (lördag, 20.45)
Tjeckien har deltagit i varje EM-slutspel sedan Tjeckoslovakien slutade existera 1992. Det har dock gått betydligt sämre i VM-sammanhang, och enda gången man deltagit var faktiskt i Tyskland 2006. Om den trenden ska brytas måste man göra bättre ifrån sig än i premiären mot Nordirland, som slutade 0-0. Tyskland då? Tja, världens tredje bästa fotbollsnation nöjer sig naturligtvis bara med att vinna.
GOAL tippar: Tyskland vinner med 2-0.

2. Grekland-Cypern (fredag, 20.45)
Det här är ett derby av betydande karaktär. Relationen mellan Grekland och Cypern är tät sedan länge tillbaka och halva delen av den sistnämnda är just grekisk, då man delar samma kultur och språk. När det gäller fotbollen så är det dock uppenbart att Grekland är storebror och favorit här. Dessutom har man en viss revansch att kräva på sig själv efter det sanslöst svaga EM-kvalet.
GOAL tippar: Grekland vinner med 3-1.

3. England-Malta (lördag, 18.00)
Nej, det intressanta här är inte matchens utgång – England borde och måste vinna här – utan hur det ser ut. Gareth Southgate gör nämligen sin första insats som förbundskapten efter att Sam Allardyce sparkats, och pressen är som vanligt enorm stor.
GOAL tippar: England vinner med 4-0.

4. Island-Turkiet (söndag, 20.45)
Det här är två landslag som känner varandra väl. De möttes i EM-kvalet, och då vann man också varsin match. Det var dock Island som imponerade allra mest totalt och som också gick vidare direkt. Turkiet fick istället kvala innan biljetten till Frankrike säkrades. Som sagt: det är två skickliga lag som möts, och utgången är helt oviss.
GOAL tippar: Turkiet vinner med 1-0.

5. Finland-Kroatien (18.00)
Grupp I är ett rejält getingbo, och hade kanske varit ännu mer så om Finland inte tappat ledning till förlust mot Island i förra omgången. Dessutom gjordes det sista målet på en straff som var mycket tveksam. Går det bättre nu? Nja, nä, förmodligen inte. Kroatien är ändå gruppens gigant och toppar med fyra poäng på två matcher, efter krysset mot Turkiet och storsegern mot Kosovo. Men visst, hyfsat jämnt kan det nog bli här ändå.
GOAL tippar: 2-1 till Kroatien.

Vilken tycker du är helgens hetaste match? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest