Annons
Annons

Vilka matcher får du inte missa i helgen?

Tja, vad sägs om de här:

1. Villarreal-Barcelona (söndag, 20.45)
Det går inte komma ifrån att Villarreal är lite av en favoritklubb sedan glansdagarna i början av 2000-talet, när Juan Riquelme dansade förbi motståndare i parti och minut. Och han kom dessutom direkt från Barcelona, där det inte alls fungerade som tänkt. Just det där ger ingen extra krydda till den här matchen, men det är fortfarande ett möte utöver det vanliga. Vid seger är Villarreal också plötsligt nästan ikapp Barcelona, som inte lär få någon enkel resa på Madrigal.
GOAL tippar: 2-1 till Villarreal.

2. West Ham-Manchester City (fredag, 20.55)
Två lag med tvivelaktig form möts i FA-cupen. I vanliga fall hade den här omgången av turneringen resulterat i att båda lagen mönstrade sina reservtrupper, men nu kan vi räkna med att det är de bästa av de bästa som ställs på planen. Så viktigt är det nämligen att hitta något positivt i klubbarnas just nu lite mörka fotbollsvardag.
GOAL tippar: 2-0 till City.

3. Juventus-Bologna (söndag, 20.45)
Vi vågar väl nästan garantera att Juventus vinner Serie A, men det innebär inte att vägen dit är tråkig. Tvärtom ska det bli intressant att se om klubben lyckas lägga i högsta växeln direkt under det nya året och samtidigt motsvarar förväntningarna mot ett Bologna som man bara ska besegra.
GOAL tippar: 2-0 till Juventus.

4. Real Sociedad-Sevilla (lördag, 20.45)
Femman möter trean i La Liga, och det är verkligen en match att se fram emot. Real Sociedad är nämligen ett av ligans starkaste hemmalag, som inte förlorat på klassiska Anoeta sedan premiären mot Real Madrid. Därefter har bland annat Barcelona och Atlético Madrid besökt Baskien utan att åka hem med samtliga poäng. Sevilla är visserligen ett bra lag, men det här blir en rejäl utmaning.
GOAL tippar: 1-1.

5. Chelsea-Peterborough (söndag, 16.00)
Chelsea förlorar väl inte två matcher i rad? Inte med Antonio Conte som tränare? Nej, det troliga är att Premier League-ettan kör över stackars Peterborough, även om större mirakel har skett i klassiska FA-cupen…
GOAL tippar: 3-1 till Chelsea.

Bubblare: Real Madrid-Granada (lördag, 13.00), Napoli-Sampdoria (lördag, 20.45), Tottenham-Aston Villa (söndag, 17.00).

Pin It on Pinterest