Annons
Annons

Är ni laddade? Såklart ni är!

Ikväll är det nämligen Sveriges tur att göra entré i VM-playoffet – och det är även denna match som, föga överraskande, toppar GOAL:s lista över helgens hetaste matcher.

1. Sverige-Italien (fredag, 20.45)
Självklart blir inget hetare än Sveriges möte med Italien, på en fullsatt Friends Arena. De taktiskt lagda italienarna är favorittippade och lär säkert nöja sig med ett kryss här, och visst luktar det “hedersam förlust” totalt sett för svenskarna. Men det är inte över förrän den feta damen sjunger, som man brukar säga. Upp till kamp!
GOAL tippar: 1-0 till Italien.

2. Danmark-Irland (lördag, 20.45)
Även vårt södra grannland lirar playoff i helgen. Danmarks lär dock få räknas som favorit här och bör kunna ha goda chanser att ta sig vidare till VM, även om ett fysiskt och rappt Irland lär ställa till med problem. Det viktigaste här, för Danmarks del, är ju att hålla nollan. Gör man det så ser det ljust ut.
GOAL tippar: 2-0 till Danmark.

3. Grekland-Kroatien (söndag, 20.45).
Nja, Grekland får väl svårt att vända 1-4 från det första mötet i Kroatien, men ett tidigt mål så… ja, då kan det kanske bli lite nerv åtminstone.
GOAL tippar: 1-1.

4. Schweiz-Nordirland (söndag, 18.00)
Schweiz har med sig en 1-0-seger från Nordirland och borde kunna bevaka ledningen här. Det blir inte lätt, men det är ändå upplagt för VM-spel nästa år.
GOAL tippar: 1-0 till Schweiz.

5. England-Tyskland (fredag, 21.00)
Båda de här lagen är VM-klara och på ett sätt sänker det kanske intresset för den här träningsmatchen, men samtidigt är det ju en indikator på hur långt de kan gå i Ryssland till sommaren. Tyskland är dessutom regerande mästare och laget alla vill slå just nu. Det borde väl inte heller vara omöjligt för engelsmännen?
GOAL tippar: 2-1 till Tyskland.

Bubblare: Frankrike-Wales (fredag, 21.00), Ryssland-Argentina (lördag, 14.00).

Pin It on Pinterest