Annons
Annons

Det är återigen dags att lista helgens hetaste fotbollsmatcher.

Ni hittar rankingen här nedan:

1. Milan-Juventus (lördag, 20.45)
Juventusmålvakten Gianluigi Buffon är alltid lika ödmjuk i intervjuer, men han tycktes vara helt uppriktigt när han i veckan sa att dagens Milan påminner om det Juventus som reste sig i askorna av mutskandalen Calciopoli för ett par år sedan. Det finns samma hunger, samma strävan att vinna. Om man däremot gör det mot just Juventus är en annan femma. Den italienska giganten toppar ju ligan med 21 poäng efter åtta omgångar. Milan är samtidigt trea i samma tabell, och har överraskat stort med tanke på de senaste säsongernas problem.
GOAL tippar: Juventus vinner med 1-0.

2. Chelsea-Manchester United (söndag, 17.00)
Nej, så här långt har varken Chelsea eller Manchester United sett ut som någon potentiell seriesegrare i Premier League. Lagen placerar sig på femte respektive sjunde plats i tabellen och det är med andra ord viktiga poäng som står på spel. Dessutom får mötet en extra krydda av att Unitedtränaren José Mourinho återvänder till sin förra hemmaarena, Stamford Bridge.
GOAL tippar: 1-1.

3. Paris Saint-Germain-Marseille (söndag, 20.45)
Mötet mellan dessa två jättar kallas “Le Classique” (klassikern) och har en anrik historia. Rivaliteten är nämligen enorm. PSG representerar hela Nordfrankrike, medan Marseille ska försvara söderns ära. Hur det går? Tja, PSG ligger tvåa i tabellen och är storfavorit mot tolvan Marseille, som i dagarna fick en ny tränare i form av förre Romacoachen Rudi Garcia.
GOAL tippar: 3-1 till PSG.

4. Torino-Lazio (söndag, 15.00)
Kanske är det tack vare Joe Hart som Torino blivit ett topplag på allvar, eller så valde han bara rätt tillfälle att flytta till “Granata”, som ju klubben kallas. Hur som helst har Turinlaget imponerat under de åtta första omgångarna och parkerar just nu på fjärde plats, faktiskt på samma poäng som sexan Lazio. Båda klubbarna jagar naturligtvis en Europaplats, och det här mötet kan nog indikera vem som drar det längsta strået i slutändan.
GOAL tippar: 2-2.

5.Valencia-Barcelona (lördag, 16.10)
Valencia har vaknat till liv efter den usla ligastarten och fansen hoppas att det ska gå ännu bättre med italienaren Cesare Prandelli vid rodret. Han har ju lyckats förr, om man säger så. Samtidigt är det nog få som verkligen tror att laget kan slå Barcelona, trots att den katalanska maskinen har hackat en aning i början. Oavsett lär det bli en väldigt underhållande match på den sagolika arenan Mestalla.
GOAL tippar: 3-0 till Barcelona.

Bubblare: Sampdoria-Genoa (lördag, 18.00), Bayern München-Borussia Mönchengladbach (lördag, 18.30), Sevilla-Atlético Madrid (söndag, 16.10), Real Madrid-Athletic Bilbao (söndag, 20.45).

 

Pin It on Pinterest