Annons
Annons

Det börjar bli en tradition att GOAL listar helgens hetaste matcher, och denna vecka är självklart inget undantag.

Här kommer vår ranking, innehållande tv-tider och våra spådomar gällande slutresultaten:

1. Manchester City-Everton (lördag, 16.00)
Under säsongens första omgångar har Everton visat att man vill tampas med de stora drakarna i toppen av Premier League-tabellen. En topp 5-placering känns inte alls omöjlig. Samtidigt blir det nog svårt att utmana Manchester City, som visserligen förlorade senast mot Tottenham men som ändå har tagit täten och sett väldigt bra ut så här långt. En supermatch väntar, med andra ord.
GOAL:s tips: City vinner med 2-0.

2. Napoli-Roma (lördag, 15.00)
“Derby del Sole” (solens derby) kallas mötet mellan dessa två italienska giganter, som ligger på andra respektive tredje plats i tabellen. Mycket prestige på spel, och dessutom har båda lagen kniven på strupen. Juventus har nämligen redan ryckt i toppen och vill någon hänga på så krävs seger här.
GOAL:s tips: 1-1.

3. Dortmund-Hertha Berlin (fredag, 20.30)
Hertha Berlin började bra även ifjol men höll då inte hela vägen fram. Kanske blir det ändring på det i år – starten imponerar åtminstone med en andraplats efter sex omgångar. Trea är just Dortmund, som sett oerhört starkt ut både i Bundesliga och i Champions League.
GOAL:s tips: Dortmund vinner med 2-1.

4. Norrköping-Malmö FF (söndag, 15.00)
Givetvis måste vi ta med en svensk match den här gången. Mötet mellan Norrköping och Malmö kan nämligen kanske avgöra allsvenskans guldstrid, särskilt om gästerna från Skåne vinner. Det ska dock sägas att utgången är helt oviss – det här kan sluta precis hur som helst.
GOAL:s tips: 0-0.

5. Toulouse-Monaco (fredag, 19.00)
Inte kan väl något lag utmana PSG i slutändan? Nja, nä, så är det nog. Men Toulouse och Monaco gör i varje fall sitt bästa för att störa i toppen. Toulouse – med svenskarna Jimmy Durmaz och Ola Toivonen i laget – slog ju just PSG häromveckan och ställs nu inför ännu en tuff uppgift. Tabellfyran möter nämligen just tvåan Monaco, som verkar ha fått alla pusselbitar att falla på plats efter ett par stökiga säsonger där stabiliteten saknats.
GOAL:s tips: Monaco vinner med 2-0.

Bubblare: Chelsea-Leicester (lördag, 13.30), Athletic Bilbao-Real Sociedad (söndag, 16.15).

Pin It on Pinterest