Annons
Annons

José Mourinho mot Jürgen Klopp – det är helgens hetaste duell i den europeiska fotbollen.

Ni hittar samtliga höjdpunkter här:

1. Manchester United-Liverpool (söndag, 17.00)
Fem poäng är det som skiljer tabellsexan United från tvåan Liverpool och det är med andra ord tajt värre i toppen av Premier League. Dessutom kommer ju lagen med lite olika förberedelser – United har imponerat stort på sistone och vunnit flera matcher på raken, samtidigt som Liverpool haft förtvivlat svårt att imponera i de inhemska cuperna. Nu lär däremot inte någon extra tändvätska behövas, utan det här är ett gigantmöte där alla vet vad som står på spel. Vi räknar kallt med att det blir en underhållande show!
GOAL tippar: 0-0.

2. Sevilla-Real Madrid (söndag, 20.45)
Real Madrid leder La Liga. Sevilla? Jo, laget är faktiskt tvåa, fyra poäng bakom och med en match mer spelad. Att det blir en svår uppgift för Real är uppenbart, och blir ännu mer så när man tittar på Sevillas hemmafacit hittills: sju segrar och bara en förlust.
GOAL tippar: 3-1 till Real Madrid.

3. Marseille-Monaco (söndag, 21.00)
Marseille är den slumrande jätten i Frankrike som fortsätter att underprestera. Å andra sidan ser det lite mer stabilt nu än för några månader sedan, och jakten på lagen ovanför i tabellen har börjat. Dessutom får man inte glömma att tabelltvåan Monaco tvingas spela på ett skräckinjagande Velodrome, Marseilles hemmaarena som brukar leva upp när kvällsmatcher av den här sorten väntar.
GOAL tippar: 2-0 till Marseille.

4. Fiorentina-Juventus (söndag, 20.45)
Fiorentina går inte särskilt bra i tabellen just nu, men det är ändå ett älskvärt gäng som spelar underhållande fotboll. Det här är också en duell mellan två av ligans formstarkaste och mest talangfulla spelare, Federico Bernadeschi och Paulo Dybala.
GOAL tippar: 1-1.

5. Leicester-Chelsea (lördag, 18.30)
Förra säsongens ligavinnare möter den som de flesta tror tar hem Premier League i år. Leicester har dessutom visat lite bättre form på sistone, och möter ett Chelsea som verkligen vill revanschera sig efter förlusten mot Tottenham i senaste omgången.
GOAL tippar: 1-0 till Chelsea.

Bubblare: Swansea-Arsenal (lördag, 16.00), Barcelona-Las Palmas (lördag, 16.15), Valencia-Espanyol (söndag, 12.00), Everton-Manchester City (söndag, 14.30), Lazio-Atalanta (söndag, 15.00).

Pin It on Pinterest