AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Det är landslagshelg i världsfotbollen och många spännande VM-kvalmatcher väntar.

Här kommer de allra hetaste:

1. Turkiet-Island (fredag, 20.45)
I grupp I kan det verkligen gå hur som helst. Fyra lag har just nu chansen att ta förstaplatsen och därmed gå direkt till VM. I det här mötet är det dock andraplatsen som gäller i första hand, och vinnaren kan nästan räkna med att åtminstone få kvala till mästerskapet. Island ligger i nuläget två poäng före Turkiet och lär säkert nöja sig med ett kryss, samtidigt som även Ukraina jagar bakifrån. Det är verkligen upplagt för dramatik.
GOAL tippar: 2-0 till Turkiet.

2. Polen-Montenegro (söndag, 18.00)
Polen har en jättechans att bli VM-klart på söndag och behöver ”bara” kryssa hemma mot tabelltrean Montenegro, som förlorade tungt med 0-1 mot Danmark på torsdagskvällen. Danmark gick därmed förbi i tabellen och Montenegro måste därför vinna här samtidigt som man får hjälp av Rumänien för att ha en chans på kvalplatsen. Det blir svårt, helt enkelt.
GOAL tippar: 2-1 till Polen.

3. Bosnien-Hercegovina-Belgien (lördag, 18.00)
Bosnien och Grekland gör upp om andraplatsen – även Cypern har en chans att komma ikapp och förbi, men den är minimal – i VM-kvalgrupp H. Där är det också upplagt för Grekland med tanke på att Bosnien nu ställs mot redan VM-klara Belgien, som inte förlorat än i kvalet och knappast vill göra det nu heller.
GOAL tippar: 1-1.

4. Österrike-Serbien (fredag, 20.45)
Vid seger här så spelar Serbien i VM nästa år. Vid förlust så är chansen fortfarande god, eftersom Georgien väntar hemma i den sista omgången. Samtidigt kan Österrikes VM-chans försvinna helt och hållet. Man måste nämligen vinna här för att ens ha en möjlighet att nå kvalplatsen, även om det är troligt att inte ens det räcker då både Wales och Irland ligger före.
GOAL tippar: 1-0 till Österrike.

5. Bulgarien-Frankrike (lördag, 20.45)
Bulgarien kan fortfarande nå VM, men det blir väldigt svårt. Däremot kan man ställa till det rejält för gruppettan Frankrike, som måste vinna här för att vara någorlunda säkert på att behålla förstaplatsen ända in i mål. Det som talar emot för fransmännens del? Tja, att Bulgarien vunnit varenda hemmamatch hittills i kvalet, inklusive de mot Holland och Sverige.
GOAL tippar: 2-0 till Frankrike.

Bubblare: Kroatien-Finland (fredag, 20.45), Sverige-Luxemburg (lördag, 18.00), Cypern-Grekland (lördag, 20.45), Schweiz-Ungern (lördag, 20.45), Danmark-Rumänien (söndag, 18.00), Litauen-England (söndag, 18.00), Slovakien-Malta (söndag, 18.00), Slovenien-Skottland (söndag, 18.00), Tyskland-Azerbajdzjan (söndag, 20.45),

Pin It on Pinterest