Annons
Annons

Vilka matcher ni absolut inte får missa i helgen?

Tja, vad sägs om de här:

1. Chelsea-Tottenham (lördag, 18.30)
Londonderby och toppmöte. Det är förutsättningarna inför lördagens supermatch i Premier League där tabellettan Chelsea tar emot Tottenham, det enda lag som faktiskt inte förlorat så här långt i det engelska ligaspelet.
GOAL tippar: 1-0 till Chelsea.

2. Lyon-Paris Saint-Germain (söndag, 20.45)
Ja, den franska ligatabellen ser inte riktigt ut så som vi hade trott på förhand. Just nu toppas den nämligen av Nice före Monaco, med PSG på tredje och Lyon på fjärde plats. Det minskar dock inte betydelsen av söndagens prestigemöte, utan snarare tvärtom. Framförallt är det nog så att Lyon behöver vinna här för att fortfarande kunna tro att det ska bli en ligabuckla framåt våren.
GOAL tippar: 2-1 till PSG.

3. Real Sociedad-Barcelona (söndag, 20.45)
Barcelona har börjat ånga på men får det inte helt enkelt på söndag när man gästar Anoeta. Sociedad är nämligen femma i tabellen och erkänt starkt på hemmaplan. Ni minns väl hur det gick i våras? Jo, då vann faktiskt baskerna med 1-0 här.
GOAL tippar: 3-1 till Barcelona.

4. Heerenveen-Ajax (söndag, 13.30)
Det är ordentligt tajt i toppen av holländska Eredivisie, och det blir ännu tajtare om Heerenveen slår Ajax i helgen. Hemmalaget är just nu fyra i tabellen och har imponerat så här långt, särskilt på hemmaplan där det blivit sex raka matcher utan förlust. Tvåan Ajax får helt enkelt se upp!
GOAL tippar: 1-1.

5. Bayern München-Bayer Leverkusen (lördag, 18.30)
Leverkusen har inte riktigt kunnat motsvara förväntningarna i år, och överraskande nog har laget varit bättre borta än hemma. Det är i och för sig en bra vetskap nu när säsongens svåraste bortamatch väntar. Bayern lär dock komma rejält revanschsuget efter veckans oväntade Champions League-förlust borta mot ryska Rostov.
GOAL tippar: 2-0 till Bayern.

Bubblare: Sevilla-Valencia (lördag, 20.45), Manchester United-West Ham (söndag, 17.30).

 

Pin It on Pinterest