AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

En fantastisk fotbollshelg väntar oss. Här har ni de främsta höjdpunkterna:

1. Atlético Madrid-Real Madrid (lördag, 20.45)
Kampen i toppen av La Liga fortsätter att stå mellan två, eller kanske tre, lag. Det tredje är Atlético Madrid, som visat sig vara en rejäl utmanare på senare år. Den här säsongen har däremot börjat sådär, och det behövs nog minst en poäng här för att man inte ska släppa ärkerivalen Real alltför långt ifrån sig i tabellen.
GOAL tippar: 1-1.

2. Dortmund-Bayern München (lördag, 18.30)
Tillsammans med Leipzig är Bayern det enda lag som ännu inte förlorat i Bundesliga. Det är som det brukar vara, med andra ord. Dortmund, som ju utmålas som den främsta konkurrenten om ligaguldet, har samtidigt haft det lite tyngre. Det är dock bäddat för en dramatisk och underhållande match här, inte minst med tanke på att det är Bundesligas målgladaste lag som möts.
GOAL tippar: 2-1 till Bayern.

3. Manchester United-Arsenal (lördag, 13.30)
Tabellsexan mot fyran. Ja, det är faktiskt så verkligheten ser ut just nu för United och Arsenal, de två lag som tidigare dominerade den engelska fotbollen totalt. Prestigen finns fortfarande kvar, men det är lite mer kniven på strupen nu än vad det brukar vara annars. De tre poängen behövs för båda lagen.
GOAL tippar: 1-0 till United.

4. Milan-Inter (söndag, 20.45)
Milanoderbyt är inte riktigt vad det har varit, och det beror framförallt på att båda lagen inte är lika starka som tidigare under 2000-talet. Överraskande nog är det också Milan som krisar minst för tillfället, samtidigt som Inter byter tränare på löpande band. Ja, säga vad man vill, men det är nästan alltid underhållande att följa dessa klubbar, både på och utanför planen.
GOAL tippar: 2-2.

5. Wolfsburg-Schalke 04 (lördag, 15.30)
Wolfsburg och Schalke var två lag som tippades kunna utmana i den absoluta toppen av Bundesliga. Facit? Tja, Wolfsburg ligger på 14:e plats och Schalke är tolva. Tillsammans har de fem segrar på tjugo matcher, vilket är under all kritik. Det bäddar åtminstone för ett intressant möte här, som kanske leder till att någon av klubbarnas respektive tränare får sparken.
GOAL tippar: 1-0 till Schalke.

Pin It on Pinterest