Annons
Annons

Det finns ingen anledning att inte gå rakt på sak. Här har ni helgens, i alla fall i vårt tycke, allra bästa matcher:

1. Frankrike-Sverige (fredag, 20.45)
Självklart är mötet i Paris helgens höjdpunkt, även om vi är lite objektiva i det här fallet. Sverige är ju etta i VM-kvalgrupp A, på samma poängantal (7) som tvåan Frankrike. För svensk del är det nästan svårast möjliga motstånd, och visst vore väl ett kryss här mer än bra? Jo, det känns så.
GOAL tippar: 2-0 till Frankrike.

2. USA-Mexiko (lördag, 01.45)
Rivaliteten har alltid varit påfallande stor mellan USA och Mexiko, de två länder som anses vara mäktigast inom den nordamerikanska fotbollen. Båda lagen har också imponerat så här långt i VM-kvalet och borde ha relativt bra chanser att ta sig till Ryssland, där mästerskapet avgörs 2018.
GOAL tippar: 1-1.

3. England-Skottland (fredag, 20.45)
På tal om rivalitet: även den här matchen handlar om mer än bara tre poäng. Det handlar till viss del om politik, men även om det faktum att länderna möttes för första gången på en fotbollsplan redan 1872.
GOAL tippar: 3-1 till England.

4. Kroatien-Island (lördag, 18.00)
Allt talar för att VM-kvalgrupp I blir ett rejält getingbo, och just nu toppas den av sjupoängarna Kroatien och Island. De har också mötts förr, inte minst i playoffet till det förra VM-slutspelet. Då vann Kroatien, och det har islänningarna definitivt inte glömt. Kommer revanschen nu?
GOAL tippar: 0-0.

5. Grekland-Bosnien-Hercegovina (söndag, 20.45)
Grekland floppade rejält i EM-kvalet och verkar ha bestämt sig för att göra det bättre den här gången. Och visst, tre raka segrar har det blivit, om än mot ganska beskedligt motstånd. Nu kommer istället den första riktigt tuffa uppgiften, mot ett Bosnien som lär bli den riktiga utmanaren till andraplatsen bakom suveränen Belgien.
GOAL tippar: 1-0 till Bosnien.

Vilken tycker du är helgens bästa match? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest