AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Snön öser ner runtom i Sverige och det är liksom bäddat för en helg i fotbollens tecken, parkerad i fåtöljen och med tv-kontrollen i ett fast grepp.

Här är matcherna ni borde se i så fall:

1. Arsenal-Tottenham (söndag, 13.00)
Tottenham har inte förlorat en enda Premier League-match i höst, men ändå är laget ”bara” femma i den tajta tabellen. Formen är kanske också sådär med tanke på onsdagens bedrövliga insats hemma mot Leverkusen i Champions League. Självförtroendet är då bättre hos Arsenal, som ångar på i alla olika turneringar och därmed får bära favoritstämpeln i detta superderby.
GOAL tippar: 2-0 till Arsenal.

2. Sevilla-Barcelona (söndag, 20.45)
Varje säsong är det många spelare som kommer och går i Sevilla, men ändå lyckas men alltid vara med och utmana i toppen av La Liga. Den här säsongen är inget undantag och faktum är att de rödvitrandiga skuggar just Barcelona i tabellen från sin fjärdeplats. Katalanerna då? Jo, laget har kanske inte varit något självspelande piano så här långt men brukar ändå kunna höja sig i matcher av den här digniteten.
GOAL tippar: 3-1 till Barcelona.

3. Bayern Mûnchen-Hoffenheim (lördag, 15.30)
München kommer är en miljonstad med stark fotbollstradition. Hoffenheim? Ett samhälle med 3 000 invånare och där det egentligen inte borde gå att ha ett lag på elitnivå. Ändå är klubben just nu trea i Bundesliga, fyra poäng bakom mäktiga Bayern. Det här har helt enkelt alla möjligheter att bli riktigt sevärt!
GOAL tippar: 2-0 till Bayern.

4. Napoli-Lazio (lördag, 20.45)
Femman mot fyran. Det är vad som väntar i helgens hetaste match i Italien. Hur det går? Svårt att säga, men visst har Lazio en fördel i att ”slippa” spel i Europa för att kunna koncentrera sig helt på Serie A. Napoli kommer ju från en resa till Turkiet som säkerligen har tagit på krafterna.
GOAL tippar: 1-1.

5. Chelsea-Everton (lördag, 18.30)
Chelsea ser allt bättre ut, samtidigt som Everton äntligen vann senast (2-0 mot West Ham) efter några veckor som varit urusla resultatmässigt sett. Båda lagen är också med och utmanar i toppen av tabellen, och det är nästan så att de tre poängen här är värda mer än… ja, tre poäng, helt enkelt.
GOAL tippar: 2-1 till Chelsea.

Finns det några fler matcher man inte borde missa? Kommentera gärna!

 

Pin It on Pinterest