Annons
Annons

Helgen bjuder på supermatcher från flera av de stora europeiska ligorna.

Här har ni de russin som GOAL har plockat ut ur fotbollskakan:

1. Liverpool-Arsenal (lördag, 18.30)
Femman möter fyran i Premier League, och det är ärligt två ganska formsvaga lag som drabbar samman. Störst är dock krisen för Liverpool, som haft ett uselt 2017 och måste börja vinna snart för att rädda upp den här säsongen.
GOAL tippar: 1-1.

2. Roma-Napoli (lördag, 15.00)
Just nu ser tabellen ut som man kan tänka sig att den slutar i maj. Juventus leder med ett par poäng, Roma ligger på en säker andraplats och Napoli jagar där bakom. Om det ska förändras så är den här matchen ett första steg i det. Och visst talar väl det mesta för ett Roma som varit oerhört starkt på sistone, särskilt på hemmaplan. Jo, så är det.
GOAL tippar: 1-0 till Roma.

3. Barcelona-Celta Vigo (lördag, 20.45)
Barcelona toppar en haltande La Liga-tabell och har inte råd med några misstag, allra minst hemma på Camp Nou. Men det här är ju faktiskt en riktigt obehaglig uppgift. Celta har visserligen blandat höga toppar med djupa dalar i år, men bara en förlust på de senaste fem matcherna vittnar ändå om att laget är svårslaget.
GOAL tippar: 3-1 till Barcelona.

4. Tottenham-Everton (söndag, 14.30)
Kan Everton ens förlora nuförtiden? Tja, det är lite upp till bevis i helgen. Tottenham brukar nämligen vara starkt på hemmaplan och anför dessutom den kvintett som jagar Chelsea med blåslampa i tabellen. Det ska bli väldigt spännande att se hur det slutar.
GOAL tippar: 2-1 till Tottenham.

5. Atlético Madrid-Valencia (söndag, 16.15)
Valencia är ett av Spaniens formstarkaste lag och fortsätter sin tillsynes omöjliga jakt på en Europaplats. Ska det bli ett mirakel i slutändan så krävs nog bland annat seger här, mot ett Atlético som redan tvingats ge upp hoppet om ligatiteln, men som ändå går “all in” för att åtminstone bärga en slutlig tredjeplats.
GOAL tippar: 2-0 till Atlético.

Bubblare: Manchester United-Bournemouth (lördag, 13.30), Atalanta-Fiorentina (söndag, 12.30).

Pin It on Pinterest