AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

En fin fotbollshelg väntar. Här är guldkornen!

1. Tottenham-Arsenal (lördag, 13.30)
Femman Tottenham har i helgen möjligheten att hänga av sexan Arsenal vid seger – men här är det ju samtidigt prestigen som står på spel snarare än något annat. Klubbarna är rejäla rivaler och för supportrarna är det något av årets match. Det betyder också att det här kan bli något alldeles extra…
GOAL tippar: 1-0 till Tottenham.

2. Bayern München-Schalke 04 (lördag, 18.30)
Det är tajt från andraplatsen och nedåt i Bundesliga – upp till suveräna Bayern München är det nämligen alldeles för långt. Samtidigt ska det ändå bli intressant att se om ett pånyttfött Schalke kan hota i matcher av den här sorten, på mäktiga Allianz Arena. Kapaciteten finns definitivt där.
GOAL tippar: 3-0 till Bayern.

3. Napoli-Lazio (lördag, 20.45)
Napoli fortsätter att ha greppet om förstaplatsen i Serie A, på samma sätt som Lazio har ett grepp om tredjeplatsen. Det är med andra ord två bra lag som möts här – men känslan är ju att favören av hemmaplan kan avgöra. Inget lag, förutom Napoli, tycker ju om att lira på San Paolo-stadion.
GOAL tippar: 1-1.

4. Manchester City-Leicester (lördag, 18.30)
City har ställts inför lite större bekymmer på sistone, men man toppar ju ändå Premier League i överlägsen stil. Nu gästas man av ett ändå ganska formstark Leicester, där inte minst Riyad Mahrez lär visa vad han går för – efter vinterns havererade övergång till just City. Spännande värre!
GOAL tippar: 2-1 till City.

5. Valencia-Levante (söndag, 20.45)
Det är derbydags i Spanien där ett rejält formsvagt Valencia nu ska försöka ta sig i kragen och fortsätta kriga om topplaceringarna i tabellen. Levante försöker samtidigt hålla sig över ett annat, betydligt jobbigare, streck. Viktiga poäng på spel, med andra ord.
GOAL tippar: 1-0 till Valencia.

Bubblare: Fiorentina-Juventus (fredag, 20.45), SPAL-Milan (lördag, 15.00), Dortmund-Hamburg (lördag, 15.30), Malaga-Atlético Madrid (lördag, 16.10), Real Madrid-Real Sociedad (lördag, 20.45), Inter-Bologna (söndag, 15.00), Newcastle-Manchester United (söndag, 15.15), Barcelona-Getafe (söndag, 16.10), Southampton-Liverpool (söndag, 17.30), Roma-Benevento (söndag, 20.45).

Pin It on Pinterest