Annons
Annons

Ja, vi går rakt på sak även den här veckan. Här har ni helgens allra mest sevärda matcher:

1. Manchester City-Arsenal (söndag, 17.00)
Pep Guardiola erkände häromdagen att han aldrig tränat ett lag som har så dålig dagsform som Manchester City. Kanske var det en del i ett psykologiskt spel, med förhoppningen att det ska få spelarna att tagga igång inför supermötet med Arsenal. Känslan är ju att båda lagen behöver vinna, med tanke på att avståndet upp Chelsea redan är sju respektive sex poäng.
GOAL tippar: 1-0 till City.

2. Juventus-Roma (lördag, 20.45)
Ettan mot tvåan – behöver ni en bättre motivering än så? Nej, betydelsen av det här mötet är givetvis enorm, och det finns nog flera anledningar att tro att Juventus ska vinna det här. Turinlaget har ju, precis som Roma, vunnit samtliga åtta matcher på hemmaplan i höst/vinter.
GOAL tippar: 1-0 till Juventus.

3. Leipzig-Hertha Berlin (lördag, 15.30)
Inte många hade trott att det här skulle vara ett toppmöte i december månad, men så är fallet. Andraplacerade Leipzig möter nämligen trean Hertha och det är bäddat för en underbar match mellan två lag som inte accepterar att det finns några gränser.
GOAL tippar: 1-1.

4. Barcelona-Espanyol (söndag, 20.45)
Det är derbytider i Katalonien, och för Barcelona är det ännu en chans att hitta den riktiga storformen. Samtidigt har det också blåst lite mer positiva vindar på sistone, inte minst i och med Luis Suarez kontraktsförlängning häromdagen. Espanyol då? Jo, tabellnian har faktiskt varit väldigt stabilt på sistone och lär inte ha några problem med att hitta motivationen här åtminstone.
GOAL tippar: 2-0 till Barcelona.

5. Real Madrid-Kashima Antlers (söndag, 11.30)
Världens bästa klubblag ska utses, och det finns väl ingen som tror att japanska Kashima kan vinna det här? Nej, exakt. Real Madrids väg mot ännu en buckla är spikrak, men det lär ändå bli en match som är värd att se.
GOAL tippar: 3-0 till Real.

Bubblare: Hoffenheim-Dortmund (fredag, 20.30), West Bromwich-Manchester United (lördag, 18.30), Napoli-Torino (söndag, 15.00), Ajax-PSV Eindhoven (söndag, 16.45), Monaco-Lyon (söndag, 20.45).

Pin It on Pinterest