Annons
Annons

Toppmöten väntar i alla de stora ligorna i helgen, och dessutom bjuds vi på finalen i Afrikanska mästerskapen.

Bara att bänka sig framför tv:n och njuta.

1. Egypten-Kamerun (söndag, 20.00)
Egypten är den nation som tagit hem Afrikanska mästerskapen vid flest tillfällen – sju stycken. Kamerun är delad tvåa med Ghana tack vare sina fyra titlar. Och nu ska alltså dessa två giganter göra upp om vem som ska få lägga till ytterligare en buckla i samlingen. Det lär bli en färgsprakande fest mellan två lag som spelat väldigt bra under i stort sett hela turneringen.
GOAL tippar: 1-0 till Egypten.

2. Chelsea-Arsenal (lördag, 13.30)
Även när Chelsea tappar poäng så bibehåller eller utökar laget sin ledning. Det är helt enkelt en sån säsong där inget ser ut att kunna stoppa Londonklubben från att vinna Champions League. För Arsenal är det med andra ord nästan sista chansen på lördag. Seger och man är med i titelracet igen, medan alla andra resultat kan visa sig bli ödesdigra.
GOAL tippar: 0-0.

3. Juventus-Inter (söndag, 20.45)
Inter kommer inte vinna scudetton i år, men klubben ser åtminstone ut att vara stabilare än på ett par säsonger. Här, i det som kallas ”Derby d’Italia”, får vi se om Milanoklubben kan bevisa det. Dessutom blir det en intressant match i matchen – mellan skytteligaledarna Mauro Icardi (Inter) och Gonzalo Higuain (Juventus). Den argentinare som vinner den kampen lär också få med sig tre poäng hem.
GOAL tippar: 2-1 till Juventus.

4. Dortmund-Leipzig (lördag, 18.30)
Hur länge ska egentligen Leipzig kunna fortsätta skrälla? Ja, det är det ingen som vet. Dortmund på bortaplan är dessutom en ytterst viktig match i tabelltoppen, där en poäng vore guld värd för gästerna som just nu är tvåa bakom Bayern München.
GOAL tippar: 2-0 till Dortmund.

5. Monaco-Nice (lördag, 17.00)
Det vankas tidig seriefinal i franska Ligue 1. Monaco och Nice står på samma poängantal (49) efter 22 omgångar. De jagas dessutom med blåslampa av Paris Saint-Germain. Nice har spelat lite över sin förmåga så här långt, men vi vågar ändå inte utesluta att de tar poäng här i furstendömet.
GOAL tippar: 1-1.

Bubblare: Hamburg-Leverkusen (fredag, 20.30), Bayern München-Schalke 04 (lördag, 15.30), Barcelona-Athletic Bilbao (lördag, 16.15), Sevilla-Villarreal (söndag, 12.00), Leicester-Manchester United (söndag, 17.00).

Pin It on Pinterest