AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

På fredagar är det naturligt att längta till helgledigheten, och där är vi på GOAL definitivt inget undantag. Vi vill bara ligga i soffan, zappa fram en bra fotbollsmatch och luta oss tillbaka.

Det här är matcherna vi inte tänker missa:

1. Torino-Juventus (söndag, 15.00)
Milano och Rom har länge varit de italienska huvudstäderna i fotboll, om man ser till det totala utbudet av klubbar i tabellens toppskikt. Nu håller det däremot på att förändras med tanke på Torinos intressanta satsning, som resulterat i en aktuell sjundeplats. Juventus? Jo, visst är laget fortfarande bäst i Italien, men spelet har samtidigt fungerat bättre hemma än borta i år. Kanske talar det för att ”lillasyster” Torino skräller här?
GOAL tippar: 1-1.

2. Manchester United-Tottenham (söndag, 15.15)
United har inte visat upp någon stark form på sistone, och den där ligatiteln har vi som sagt redan räknat bort. Ändå kommer vi inte ifrån att söndagens match på Old  Trafford – ”drömmarnas teater” – blir något speciellt, där tre poäng skulle betyda oerhört mycket. Samma sak gäller naturligtvis för Tottenham, som vill hänga på de fyra lag som befinner sig ovanför i tabellen.
GOAL tippar: 1-0 till United.

3. Bayern München-Wolfsburg (lördag, 15.30)
Wolfsburg är den senaste klubb som lyckats störa Bayern Münchens och Borussia Dortmunds dominans i Tyskland. Året man vann ligatiteln var 2008-09, och därefter har Wolfsburg bjudit på såväl höga toppar som djupa dalar. Den här säsongen är inget undantag: klubben ligger bara på 15:e plats och dras med ett visst nedflyttningshot, trots att mycket givetvis återstår. Allt är inte heller som vanligt i Bayern, som just nu får nöja sig med andraplatsen bakom sensationen Leipzig.
GOAL tippar: 3-0 till Bayern.

4. Leicester-Manchester City (lördag, 18.30)
Är det här mötet mellan fjolårets ligamästare och årets? Nja, nä, det är långt ifrån säkert. Att Leicester inte kommer upprepa sin bedrift står allra mest klart – just nu parkerar laget på 16:e plats i tabellen, 17 poäng bakom fyran Manchester City. Ett City som i sin tur lär vara revanschsuget efter två mediokra insatser: 1-1 mot Celtic och 1-3 mot Chelsea.
GOAL tippar: 2-1 till City.

5. Celta Vigo-Sevilla (söndag, 16.15)
Båda lagen hankade sig vidare i veckans Europaspel och visade samtidigt att Spanien fortsätter vara en stormakt i fotbollsvärlden. Å andra sidan skulle det kunna gå bättre för både Celta och Sevilla i ligaspelet. Det förstnämnda laget är ”bara” nia i tabellen, medan trean Sevilla klev på en rejäl mina i förra omgången genom att förlora med 1-2 mot Granada.
GOAL tippar: 2-1 till Celta.

Vilken match ser du fram emot i helgen? Kommentera gärna!

 

Pin It on Pinterest