AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Premier League tokdominerar helgens topplista, men det är också befogat.

Samtidigt spelas det stormatcher på andra håll också. Ni hittar dem här!

1. Manchester United-Manchester City (söndag, 17.30)
Ett Manchesterderby är ju alltid hett i vanliga fall – och det blir inte sämre av att de här lagen befinner sig på andra respektive första plats i Premier League-tabellen. Samtidigt är det åtta poäng som skiljer lagen åt, och det är därför viktigt för United att krympa avståndet inför fortsättningen. Eller ja, det får i varje fall inte bli större…
GOAL tippar: 1-1.

2. Juventus-Inter (lördag, 20.45)
”Derby d’Italia” kallas matcherna mellan dessa två italienska storklubbar, och det är givetvis ett riktigt klassikermöte. Men det var också ett tag sedan de båda tampades i toppen av tabellen, vilket är fallet nu. Kanske är det här rentav en tidig seriefinal? Inte omöjligt alls. Och allra mest intressant blir kanske duellen mellan två skyttekungar: Paulo Dybala (12 mål) och Mauro Icardi (15).
GOAL tippar: 2-1 till Juventus.

3. Liverpool-Everton (söndag, 15.15)
Liverpoolderbyt bjuder som vanligt på en hel del prestige, och det sätter också extra press på de här lagen. Liverpool behöver ju vinna för att haka på i toppen, medan Everton försöker rädda upp en ganska medioker säsongsstart. Men ja, allt det där läggs ju åt sidan just den här söndagen – då handlar det bara om vem som är bäst i stan!
GOAL tippar: 3-1 till Liverpool.

4. Real Madrid-Sevilla (lördag, 16.15)
Fyran Real Madrid mot femman Sevilla – det är helgens hetaste fajt i La Liga. Båda lagen gick vidare från Champions League-gruppspelet i veckan och kan nu, åtminstone under ett par månader, fokusera på just ligan, där man har häng andraplacerade Valencia. Men visst är det här en match som Real bara ska vinna? Jo, det känns så.
GOAL tippar: 3-0 till Real Madrid.

5. West Ham-Chelsea (lördag, 13.30)
Derbyn, derbyn, derbyn! Det är en riktig superhelg på fotbollsfronten i England och den här Londonfajten är också väldigt sevärd. West Ham kämpar ju för överlevnad i botten av tabellen, medan Chelsea har möjligheten att jaga ikapp antingen ett eller båda av Manchesterlagen då dessa också möts. Intressant värre!
GOAL tippar: 2-0 till Chelsea.

Bubblare: Dortmund-Werder Bremen (lördag, 15.30), Frankfurt-Bayern München (lördag, 15.30), Tottenham-Stoke (lördag, 16.00), Paris Saint-Germain-Lille (lördag, 17.00), Valencia-Celta Vigo (lördag, 20.45), Chievo-Roma (söndag, 12.30), Southampton-Arsenal (söndag, 13.00), Napoli-Fiorentina (söndag, 15.00), Real Betis-Atlético Madrid (söndag, 16.15), Ajax-PSV Eindhoven (söndag, 16.45), Villarreal-Barcelona (söndag, 20.45), Milan-Bologna (söndag, 20.45).

Pin It on Pinterest