AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Det ser ut att bli en magisk helg inom den internationella fotbollen.

Varför? Därför:

1. Barcelona-Real Madrid (lördag, 16.15)
”El Clásico” är förmodligen den största matchen som finns idag. Rivaliteten är enorm mellan de här två klubbarna, både generellt och i själva kampen om La Liga-bucklan. I det senare fallet är det också fördel Real just nu, vilket innebär att bortalaget lär vara rätt belåtet med minst en poäng här på lördag.
GOAL tippar: 2-1 till Barcelona.

2. Lazio-Roma (söndag, 15.00)
Både Lazio och Roma har fått en bra start på säsongen och utmanar i toppen av Serie A. Det är dock inte relevant en sån här dag, utan när lagen möts så handlar det bara om att kora det bästa laget i stan. Stämningen sattes också redan på torsdagens Lazioträning, som präglades av pyroteknik och ramsor från hemmalagets supportrar.
GOAL tippar: 1-0 till Roma.

3. Manchester City-Chelsea (lördag, 13.30)
I nuläget är det fyra, kanske fem, lag som ser ut att ha en rimlig chans att kunna vinna Premier League den här säsongen. Manchester City och Chelsea är givetvis två av dem. Det här blir med andra ord en ordentligt intressant batalj, mellan en klubb som fortfarande inte förlorat på hemmaplan i höst och en annan som, sedan man gick ner på en trebackslinje, sett hiskeligt starkt ut på sistone.
GOAL tippar: 2-0 till Manchester City.

4. Leipzig-Schalke 04 (lördag, 18.30)
Europas hetaste lag just nu? Tja, det kan nog faktiskt vara Leipzig, som ju toppar Bundesligatabellen tre poäng före jätten Bayern München. Hur länge sagan ska fortsätta vet ingen, men klart är att nykomlingen har ett fantastiskt fint lag där Emil Forsberg kanske är allra bäst i dagsläget. Samtidigt möter Leipzig nu ett Schalke som visat uppåtgående form – resulterar det i vinterns första förlust för uppstickaren?
GOAL tippar: 1-1.

5. Napoli-Inter (fredag, 20.45)
Hade någon sagt att Napoli och Inter skulle ligga sjua respektive åtta i Serie A-tabellen efter 14 omgångar så hade jag nog skrattat. Nu är det samtidigt inget skämt, utan den faktiska verkligheten. Någon ligatitel lär det inte bli för något av de här lagen, men däremot skulle tre poäng betyda mycket i jakten på klubbarna ovanför dem.
GOAL tippar: 2-0 till Napoli.

Bubblare: Manchester City-Chelsea (lördag, 13.30), West Ham-Arsenal (lördag, 18.30), Everton-Manchester United (söndag, 17.00).

Här får ni förresten ett klipp med några händelser från de senaste årens derbyn mellan Barcelona och Real Madrid:

Pin It on Pinterest