AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Hoppas att ni har rensat schemat inför helgen – för då är det tv-soffan som gäller.

Det vankas nämligen derbyn i England, Spanien och Italien.

Vilket som (vi tycker) är hetast ser ni här nedanför!

1. Arsenal-Tottenham (lördag, 13.30)
Normalt sett, med förra säsongen som undantag, brukar det vara Arsenal som ligger före Tottenham i tabellen, men nu är det nya tider i London och England. Å andra sidan är det bara fyra poäng som skiljer lagen åt i nuläget. Och därmed är de poäng som står på spel viktiga på olika sätt: Arsenal behöver tre pinnar för att närma sig Champions League-platserna, medan Tottenham behöver vinna för att inte släppa taget om serieledande Manchester City. Som sagt, det här blir en riktigt häftig match!
GOAL tippar: 1-0 till Arsenal.

2. Atlético Madrid-Real Madrid (lördag, 20.45)
Åtta poäng upp har Atlético i dagsläget till serieledande Barcelona. Det har även Real Madrid. Lördagsmötet blir därmed en prestigekamp och en match med viktiga poäng på spel. Real, som gått bättre i Champions League, får nog gälla som favorit. Eller hur?
GOAL tippar: 1-0 till Real.

3. Roma-Lazio (lördag, 18.00)
Roma är femma i Serie A, Lazio fyra. Dessutom i en tajt tabell där båda lagen spelat en match mindre än toppkonkurrenterna. På så sätt känns kampen om ”scudetton” öppnare än på mycket länge, och visst är det möjligt att även något – eller båda – av dessa lag blandar sig i striden. Det vi vet redan nu är i alla fall att det blir ett färgsprakande Romderby, precis som vanligt.
GOAL tippar: 2-0 till Roma.

4. Napoli-Milan (lördag, 20.45)
Napoli fortsätter att vara ett av Europas mest älskvärda lag. Milan? Tja, det som kanske är svårast att förstå sig på. Milanoklubben började bra men har sedan fått se formen dippa rejält. På så sätt är det här möjligtvis ett möte mellan en framtida stormakt inom italiensk fotboll, och en gammal.
GOAL tippar: 1-1.

5. Manchester United-Newcastle (lördag, 18.30)
Det har ryktats om att Zlatan Ibrahimovic ska finnas med i Uniteds trupp till den här matchen, och det återstår väl att se. Men oavsett så blir det en viktig omgång för hemmalaget, som bara vunnit en av sina fyra senaste ligamatcher. Newcastles form är å andra sidan ännu värre, så det bör vara tämligen klart att favoritskapet hamnar på Unitedspelarnas axlar just den här gången…
GOAL tippar: 1-0 till United.

Bubblare: Stuttgart-Dortmund (fredag, 20.30), Leverkusen-Leizig (lördag, 15.30), Bayern München-Augsburg (lördag, 15.30), Leicester-Manchester City (lördag, 16.00), Leganes-Barcelona (lördag, 16.15), PSG-Nantes (lördag, 17.00), Sampdoria-Juventus (söndag, 15.00), Schalke 04-Hamburg (söndag, 15.30), Inter-Atalanta (söndag, 20.45).

Pin It on Pinterest