Annons
Annons

I engelska Premier League väntar två stormatcher i helgen, men de får ändå stryka på foten i veckans ranking. Där är det nämligen ett supermöte från tyska Bundesliga som toppar.

Ni hittar guldkornen här:

1. Dortmund-Bayern München (lördag, 18.30)
Mötena mellan dessa två tyska giganter brukar bli speciella och målrika. Oftast vinner Bayern också, men låt oss glömma det faktumet för en stund och se fram emot något alldeles extra. Bayern toppar för tillfället ligan och kan eventuellt göra ett litet ryck vid seger. Om Dortmund däremot segrar så går man ikapp och förbi. Mycket på spel – och mycket att vinna!
GOAL tippar: 2-1 till Bayern.

2. Chelsea-Manchester United (söndag, 17.30)
Toppmötena duggar tätt nu i Premier League och Chelsea mot United är ännu en sexpoängsmatch där det är svårt att spå utgången. Gästerna har visserligen gått bra i år och ligger på andra plats i tabellen, men man har också tappat poäng i två raka bortamatcher, varav den senaste mot Huddersfield var ett riktigt bakslag. Chelsea har också en del att bevisa efter den pinsamma Champions League-insatsen mot Roma i veckan.
GOAL tippar: 1-0 till United.

3. Manchester City-Arsenal (söndag, 15.15)
Kan något lag stoppa City i år? Det verkar inte så. Arsenal lär i alla fall göra ett försök, och man behöver nog vinna för att känna att det där titelhoppet ska leva. Det är ju redan nio poäng upp till City, som har spelat tio matcher i år – nio har resulterat i segrar, och en har slutat oavgjort. Det är klass.
GOAL tippar: 2-1 till City.

4. Barcelona-Sevilla (lördag, 20.45)
Barcelona har redan fått ett försprång på åtta poäng till största titelkonkurrenten Real Madrid (vi glömmer för en stund att Valencia ligger tvåa) men lär inte räkna med någon seger på lördag. Gästande Sevilla är nämligen ett lurigt motstånd som har hög kapacitet, men som inte riktigt fått ut det hittills i höst. Elva mål på tio omgångar vittnar också om att det förmodligen är offensiven som är problemet.
GOAL tippar: 2-0 till Barcelona.

5. Genoa-Sampdoria (lördag, 20.45)
Det är skilda världar i staden Genua, där vi i helgen bjuds på ett färgsprakande derby. Genoa ligger inför mötet på 18:e plats i tabellen, medan Sampdoria är sexa. Men sånt där brukar inte spela så stor roll här – och dessutom kan nog supportrarna svälja att det andra laget kommer före i ställningen, så länge som man tar flest poäng i derbyna. Upp till kamp, med andra ord!
GOAL tippar: 1-1.

Bubblare: Leipzig-Hannover (lördag, 15.30), Angers-Paris Saint-Germain (lördag, 17.00), West Ham-Liverpool (lördag, 18.30), FC Köpenhamn-Bröndby (söndag, 12.00), Inter-Torino (söndag, 12.30), Tottenham-Crystal Palace (söndag, 13.00), Chievo-Napoli (söndag, 15.00), Juventus-Benevento (söndag, 15.00), Real Madrid-Las Palmas (söndag, 20.45), Sassuolo-Milan (söndag, 20.45).

Pin It on Pinterest