Annons
Annons

Ni har väl inte alltför många planer i helgen? Bra det!

Det spelas nämligen flera intressanta matcher under de kommande dagarna. Här har ni de allra bästa:

1. Juventus-Napoli (lördag, 20.45)
Efter Juventus förlust mot Milan häromveckan blev det betydligt tajtare i tabellen, och här har Napoli en jättechans att nästan komma ikapp. Det är nämligen bara fyra poäng som skiljer lagen åt, trots att Napoli fick skyttekungen Arkadiusz Milik långtidsskadad efter bara ett par omgångar.
GOAL tippar: 1-0 till Juventus.

2. Dortmund-Schalke 04 (lördag, 18.30)
Rivalskapet mellan Dortmund och Schalke är inget man skojar bort. Ruhrderbyt, som matcherna mellan lagen kallas, har varit en publikmagnet i 91 år och slutresultatets betydelse är stor. Det är den även tabellmässigt, med tanke på att Dortmund “bara” är sexa så här långt, medan Schalke lite oväntat kämpar för sin Bundesligastatus precis ovanför nedflyttningsstrecket.
GOAL tippar: 2-0 till Dortmund.

3. Hoffenheim-Hertha Berlin (söndag, 15.30)
Det är Bundesligas trea som möter fyran här, och två lag som dessutom bara förlorat en match tillsammans under säsongen. Hoffenheim får dock ses som knapp favorit tack vare favören av hemmaplan. Hertha har nämligen haft lite problem med bortaspelet i år, samtidigt som Hoffenheim varit oerhört starkt på Wirsol Rhein-Neckar-Arena.
GOAL tippar: 1-1.

4. Marseille-Bordeaux (söndag, 20.45)
Det händer alltid saker i Marseille, men kanske nu mer än tidigare. Klubben har fått en ny amerikansk ägare i form av Frank McCourt, en ny sportchef i Andoni Zubizarreta och en ny tränare i Rudi Garcia. Satsningen är stor, och det kan man förstå med tanke på lagets usla start i Ligue 1. Just nu ligger Marseille bara på elfte plats i tabellen, två poäng bakom åttan Bordeaux.
GOAL tippar: 3-1 till Marseille.

5. Southampton-Chelsea (söndag, 17.00)
Det är tajt i toppen av Premier League-tabellen och bara en poäng skiljer mellan ettan Manchester City och femman Tottenham. I den röran befinner sig även Chelsea, trots höga toppar och djupa dalar så här långt. Samtidigt är Southampton ett av de lag som drömmer om att konkurrera om de sista Europaplatserna, och med en seger här är det en klart realistisk målsättning.
GOAL tippar: 1-0 till Chelsea.

Vilken match ser du mest fram emot i helgen? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest