AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Varje vecka bjuds det på stormatcher i Europa – och den här helgen är verkligen inget undantag.

Här hittar ni de riktiga guldkornen:

1. Manchester United-Tottenham (lördag, 13.30)
Efter nio omgångar har United och Tottenham samma poängantal, och de har faktiskt skapat sig ett litet ingenmansland på andra respektive tredje plats. Det är nämligen fem poäng upp till serieledande City och fyra ner till de jagande lagen. Med andra ord blir det här en fantastisk fajt där två av Premier Leagues just nu bästa lag behöver vinna för att inte tappa ännu mer mark i toppen.
GOAL tippar: 1-1.

2. Milan-Juventus (lördag, 18.00)
Milan har visat, efter en stark start, att man inte är ett lag för den absoluta toppen. Trots massiva investeringar. Det är däremot Juventus som ångar fram och bara forcerar ner motstånd efter motstånd. Samtidigt är det här ett klassikermöte där mer än poängen står på spel – det handlar också om prestige och historia. Båda vill ju kalla sig själva ”Italiens största klubb genom tiderna”.
GOAL tippar: 2-0 till Juventus.

3. Bayern München-Leipzig (lördag, 18.30)
I veckan möttes de i cupen, då vann Bayern på straffar. Nu får Leipzig en chans till revansch och det är dessutom fjolårets etta mot tvåan. Det blir helt enkelt nästan inte hetare eller häftigare än så här.
GOAL tippar: 1-0 till Bayern.

4. Paris Saint-Germain-Nice (fredag, 20.45)
Nice utmanade om ligatiteln förra året men har under den här säsongen haft det jobbigt och inte riktigt kunnat hantera spel i både Frankrike och Europa League. Samma sak kan man inte säga om PSG, som kört över allt som kommit i dess väg och lär ta ännu en ligabuckla i vår. Hur det går här? Tja, PSG är solklar favorit – men Nice har ju Mario Balotelli…
GOAL tippar: 3-1 till PSG.

5. Athletic Bilbao-Barcelona (lördag, 20.45)
Athletic har inte motsvarat förväntningarna i varken La Liga eller Europa League och José Angel Ziaganda är satt under viss press. Med det sagt: det lär inte bli några poäng i helgen heller. Det är nämligen Barcelona som kommer på besök och med åtta segrar på nio försök hittills i ligan så får man ta på sig favoritskapet. Utan minsta tvekan.
GOAL tippar: 2-0 till Barcelona.

Bubblare: Schalke 04-Wolfsburg (lördag, 15.00), Bournemouth-Chelsea (lördag, 18.30), Atlético Madrid-Villarreal (lördag, 18.30), Roma-Bologna (lördag, 20.45), Benevento-Lazio (söndag, 12.30), Birmingham-Aston Villa (söndag, 13.00), Napoli-Sassuolo (söndag, 15.00), Girona-Real Madrid (söndag, 16.15).

Pin It on Pinterest