Annons
Annons

Då är det äntligen fredag, och ni vet vad det innebär:

Att GOAL rankar helgens bästa fotbollsmatcher. Det är alltid en svår uppgift som inte sällan slutar med att Premier League hamnar i topp.

Men inte den här gången…

1. Napoli-Inter (lördag, 20.45)
Napoli har fått en helt otrolig start i Serie A och toppar tabellen efter åtta segrar på lika många omgångar. Laget skuggas dock av Inter, som har vunnit sju matcher och kryssat i en. Bakom dessa jagar även Lazio och Juventus. Som ni märker: det är viktiga poäng – och sviter – som står på spel.
GOAL tippar: 1-1.

2. Marseille-Paris Saint-Germain (söndag, 21.00)
Det här är Frankrikes stora klassikermöte och en sorts kamp mellan södra samt norra Frankrike. PSG har förvisso nästan redan nu avgjort den här ligan (visst, lite överdrivet, men ni fattar) medan Marseille jagar upprättelse efter några säsongers motgångar på och utanför fotbollsplanen. Hittills är man fyra i tabellen, och hemma på mäktiga Vélodrome kan man störa alla lag.
GOAL tippar: 3-1 till PSG.

3. Tottenham-Liverpool (söndag, 17.00)
Både Tottenham (1-1 mot Real Madrid) och Liverpool (7-0 mot Maribor) visade i veckans Champions League-omgång att man är bra lag. Men vilket är bäst? Tja, det kanske vi får en liten fingervisare om här. Tottenham har i alla fall gått starkast i ligan så här långt och är trea, medan Liverpool är åtta. ”Spurs” får också bära favoritskapet, trots att man spelar på Wembley under den här säsongen, i väntan på att den nya arenan ska bli klar.
GOAL tippar: 1-0 till Tottenham.

4. Hamburg-Bayern München (lördag, 18.30)
Hamburg är ett klassiskt Bundesligalag som faktiskt aldrig åkt ur högstaligan. Bayern München är samtidigt den klubb som vunnit mest totalt sett, och som dominerat med eftertryck under de senaste säsongerna. På papperet är det också bortalaget som får gälla som favorit – Hamburg har ju bara vunnit två matcher hittills i höst.
GOAL tippar: 2-0 till Bayern.

5. Valencia-Sevilla (lördag, 18.30)
Valencia är på gång igen efter några års motvind och man mönstrar ett intressant lag där den unge yttern Goncalo Guedes (inlånad från PSG) imponerat stort. Samtidigt är Sevilla ungefär lika stabilt som vanligt och en stark kandidat till fjärdeplatsen bakom dominanterna Real, Barcelona och Atlético. Men visst, det är en öppen kamp och kanske, kanske kan Valencia blanda sig i den striden i år?
GOAL tippar: 1-1.

Bubblare: Chelsea-Watford (lördag, 13.30), Leipzig-Stuttgart (lördag, 15.30), Huddersfield-Manchester United (lördag, 16.00), Monaco-Caen (lördag, 17.00), Barcelona-Malaga (lördag, 20.45), Everton-Arsenal (söndag, 13.30), Feyenoord-Ajax (söndag, 14.30), Milan-Genoa (söndag, 15.00), Udinese-Juventus (söndag, 18.00), Real Madrid-Eibar (söndag, 20.45).

Pin It on Pinterest