Annons
Annons

Det spelas en del cupmatcher i helgen, men flera av de europeiska ligorna är också igång och bjuder på högintressanta drabbningar.

Ni hittar de, i vårt tycke, allra bästa här:

1.Valencia-Real Madrid (lördag, 16.15)
Visst, det har väl varit lite sisådär med Valencias form på sistone, men man kan inte ta ifrån östkustlaget att det går bra mycket bättre i år än på flera säsonger. Det finns en framtidsoptimism igen, och lagets supportrar drömmer såklart om Champions League-spel till hösten. Ska det bli så behöver nog tabelltrean ta poäng, och gärna vinna, mot fyran Real Madrid, som dock knappast rosat marknaden på bortaplan.
GOAL tippar: 2-0 till Real.

2. Bayern München-Hoffenheim (lördag, 15.30)
Hoffenheim inledde säsongen på ett bra sätt men har därefter fallit i tabellen, och är just nu bara nia. Bayern München, å sin sida, toppar 16 poäng före tvåan och kommer kunna jogga hem ligan. Med det sagt: hemmasegern är ändå inte helt självklar här, och det ska framförallt bli intressant att se om Hoffenheim kan “hämnas” för att Bayern förra året tog stjärnorna Niklas Süle och Sebastian Rudy från dem.
GOAL tippar: 2-0 till Bayern.

3. Marseille-Monaco (söndag, 21.00)
Den franska ligatabellen är supertajt och superintressant för tillfället. Två poäng skiljer tvåan Lyon från fyran Monaco, och däremellan har Marseille klämt in sig. Mötet på mäktiga Velodrome i helgen blir därmed både viktigt och spännande. Något att zappa in, eller hur?
GOAL tippar: 2-1 till Monaco.

4. Milan-Lazio (söndag, 18.00)
Sjuan Milan fortsätter att blanda högt med lågt, men det har varit betydligt mer av den sistnämnda varan på sistone. Intressant är också att man faktiskt bara gjort 27 mål, att jämföra med Lazios 56. Släpper det på söndag? Eller blir det ännu en förlust? Frågorna är många, svaren får vi inte förrän då.
GOAL tippar: 1-1.

5. Cardiff-Manchester City (söndag, 17.00)
Det är FA-cuphelg i England och många intressanta möten mellan de små och de stora. Cardiff-City sticker ändå ut i mängden, inte minst för att de sistnämnda tokdominerar i Premier League och är laget alla vill slå. Om Cardiff kan lyckas med det? Knappast troligt, men det ska bli kul att se dem försöka.
GOAL tippar: 3-0 till City.

Bubblare: Yeovil-Manchester United (fredag, 21.00), Dortmund-Freiburg (lördag, 15.30), Leipzig-Hamburg (lördag, 15.30), PSG-Montpellier (lördag, 17.00), Newport-Tottenham (lördag, 18.30), Chievo-Juventus (lördag, 20.45), Liverpool-West Bromwich Albion (lördag, 20.45), SPAL-Inter (söndag, 12.30), Chelsea-Newcastle (söndag, 14.30), Napoli-Bologna (söndag, 15.00), Atlético Madrid-Las Palmas (söndag, 16.15), Bordeaux-Lyon (söndag, 17.00), Barcelona-Alaves (söndag, 20.45), Roma-Sampdoria (söndag, 20.45).

Pin It on Pinterest