Annons
Annons

På fredagar brukar GOAL utse helgens allra hetaste matcher, och idag är naturligtvis inget undantag.

Här kommer de höjdpunkter som vi ser fram emot mest:

1. Manchester City-Tottenham (lördag, 18.30)
Det är fortfarande väldigt, väldigt jämnt i toppen av Premier League, åtminstone om vi bortser från serieledande Chelsea som gjort ett litet ryck. Mellan tvåan Tottenham och femman Manchester City skiljer det nämligen bara tre poäng när lite mindre än halva säsongen återstår. När lagen möttes senast vann ”Spurs” med 2-0, och visst finns chansen till en liknande utgång nu. City har ju varit oerhört formsvagt på sistone, samtidigt som ett Dele Alli-anfört Tottenham har visat sig vara en riktig utmanare till titeln.
GOAL tippar: 1-0 till City.

2. Juventus-Lazio (söndag, 12.30)
Det är oväntat tajt i toppen av Serie A. Lazio har exempelvis bara fem poäng upp till Juventus, dock med en match mer spelad. Det ger också lite extra krydda till det här mötet: seger för Lazio så är verkligen scudettokampen vidöppen.
GOAL tippar: 3-1 till Juventus.

3. Milan-Napoli (lördag, 20.45)
Milan gör inte mycket väsen av sig nuförtiden, utan smyger med i toppen av Serie A utan att imponera alltför mycket. Det är högt och lågt om vartannat. Å andra sidan kan samma sak sägas om ett Napoli som har en högre grundkvalité, men som däremot haft stora problem i bortaspelet. Det bäddar för en jämn och dramatisk match här.
GOAL tippar: 2-0 till Napoli.

4. Villarreal-Valencia (lördag, 20.45)
Det vankas östkustderby i La Liga i helgen och det är ju alltid speciellt. Tabellsexan Villarreal tar emot ett Valencia i fritt fall, på 17:e plats i nuläget. Det är givetvis en katastrof för den sistnämnda klubben som här har chansen att få sina egna supportrar att glömma eländet i åtminstone 90 minuter.
GOAL tippar: 2-1 till Villarreal.

5. Lyon-Marseille (söndag, 21.00)
Det är skillnad på då och nu. Förr var Lyon och Marseille de två stora giganterna i franska Ligue 1, idag tampas de i kölvattnet bakom klubbar som Nice, Monaco och Paris Saint-Germain. Det gör samtidigt inte den här fajten mindre intressant. Storpublik väntas ju och båda lagen behöver poäng i jakten på lagen ovanför i tabellen.
GOAL tippar: 1-0 till Lyon.

Bubblare: Athletic Bilbao-Atlético Madrid (söndag, 16.15), Eibar-Barcelona (söndag, 20.45), med flera.

Pin It on Pinterest