Annons
Annons

Det bjuds på få riktiga stormatcher i helgen, men några höjdpunkter kan vi definitivt hitta.

Här är de drabbningar som vi på GOAL längtar efter mest:

1. Inter-Roma (söndag, 20.45)
Napoli och Juventus har sprungit ifrån i toppen av tabellen, och istället är det här en kamp om tredjeplatsen. Det är det dock mördande jämnt, åtminstone i nuläget. Inter ligger tre poäng före Roma, men har också en match mer inspelad. Insprängt mellan dessa två giganter finns också Lazio. Men ja, först och främst är ju det här ett möte som brukar vara extremt underhållande och målrikt.
GOAL tippar: 2-1 till Inter.

2. Lyon-Paris Saint-Germain (söndag, 21.00)
Tvåan möter ettan, dessutom på tvåans hemmaplan. Spännande? Dramatiskt? Nja, men ändå intressant. PSG kommer ju ta hem ligatiteln, något annat finns inte på kartan, men här kan Lyon ändå visa att man inte är ett så pjåkigt lag. Målgaranti!
GOAL tippar: 2-0 till PSG.

3. Real Madrid-Deportivo la Coruna (söndag, 16.15)
Blir det här Zinedine Zidanes sista match som Real Madrid-tränare? Det kan låta lite drastiskt, men det är ju faktiskt inte alls omöjligt om ett småkrisande Real Madrid tappar poäng mot den forna giganten Deportivo. Seger är också nödvändigt för att haka på topptrion, som fått ett oväntat stort försprång så här långt under säsongen.
GOAL tippar: 3-0 till Real.

4. Ajax-Feyenoord (söndag, 14.30)
Eredivisie är väl inte Europas hetaste liga, men den bjuder definitivt på några guldkorn här och där. Ajax-Feyenoord är definitivt ett sådant. Amsterdam-klubben har ju ett av kontinentens mest spännande lag, med talanger som Justin Kluivert och Kasper Dolberg, medan Feyenoord från Rotterdam just nu har det lite motigt och bara ligger femma i tabellen. Det betyder dock inget när dessa rivaler möts.
GOAL tippar: 2-1 till Ajax.

5. Burnley-Manchester United (lördag, 16.00)
Burnley är en superöverraskning så här långt i Premier League och ligger sjua i tabellen, dock 16 poäng efter tvåan United. Frågan är också om man kan fortsätta chocka de engelska fotbollsexperterna genom att ta poäng här? Det känns inte omöjligt, inte alls.
GOAL tippar: 1-0 till United.

Bubblare: Hertha Berlin-Dortmund (fredag, 20.30), Brighton-Chelsea (lördag, 13.30), Atlético Madrid-Girona (lördag, 16.15), Manchester City-Newcastle (lördag, 18.30), Las Palmas-Valencia (lördag, 20.30), Atalanta-Napoli (söndag, 12.30), Bayern München-Werder Bremen (söndag, 15.30), Monaco-Metz (söndag, 17.00), Southampton-Tottenham (söndag, 17.00), Cagliari-Milan (söndag, 18.00), Real Betis-Barcelona (söndag, 20.45).

 

Pin It on Pinterest