Annons
Annons

Det är stor cupfinalhelg i Europa och på veckans lista placerar sig den engelska, spanska och tyska motsvarigheten i toppen. Dessutom är det dags för Serie A att säga ”arrivederci” (adjö) efter en lång säsong.

1. Arsenal-Chelsea (lördag, 18.30)
Arsenals tränare Arséne Wenger har varit i klubben i över 20 år, men i sommar kan allt vara över. Men blir det så om Arsenal vinner lördagens FA-cupfinal? Kanske, kanske inte. Hur som helst blir det ju en fantastisk match mellan dessa två Londonlag. Chelsea vann ligan och kan, vid seger, få en säsong som det lär dröja innan fansen glömmer.
GOAL tippar: 1-0 till Chelsea.

2. Barcelona-Alaves (lördag, 21.30)
Barcelona gick miste om ligatiteln och har nu chans till revansch i en Spanska cupen-final som man bara måste vinna. För inte ska väl Alaves ha en chans här? Nej, förmodligen inte.
GOAL tippar: 3-0 till Barcelona.

3. Frankfurt-Dortmund (lördag, 20.00)
Att Bayern München inte är i final i Tyska cupen är en sällsynt företeelse, och därför hamnar istället favoritskapet hos ligatrean Dortmund. Samtidigt har Frankfurt, som vann cupen senast 1988 och som förlorade 2006 års final mot Bayern, visat att allt är möjligt. Det här blir riktigt intressant.
GOAL tippar: 2-0 till Dortmund.

4. Roma-Genoa (söndag, 18.00)
Förutsättningarna är enkla inför den italienska ligans sista omgång: Roma behöver ”bara” besegra Genoa för att behålla andraplatsen bakom Juventus. Det kan till och med räcka med oavgjort eller förlust beroende på hur det går för Napoli. Upplagt för dramatik, med andra ord.
GOAL tippar: 3-1 till Roma.

5. Crotone-Lazio (söndag, 20.45)
Crotone behöver ta minst en poäng mot Lazio på söndag för att ens ha chansen att undvika nedflyttning. Det är samtidigt enklare sagt än gjort. Lazio slåss nämligen med Atalanta om fjärdeplatsen och skulle behöva en seger för att klara av det. Den möjligheten lär innebära att Crotone får en tuff uppgift.
GOAL tippar: 2-0 till Lazio.

Bubblare: Celtic-Aberdeen (lördag, 16.00), Atalanta-Chievo (lördag, 18.00), Sampdoria-Napoli (18.00).

Pin It on Pinterest