Annons
Annons

Det gäller att njuta under de kommande helgerna, för nu återstår inte många omgångar av de europeiska toppligorna.

Och helgens höjdpunkter? De kommer här:

1. Roma-Juventus (söndag, 20.45)
Sju poäng upp, tre matcher kvar. Nej, det mesta tyder på att Juventus tar hem ligatiteln i Italien, men det kan åtminstone skapas lite, lite nerv om Roma vinner söndagskvällens supermöte. Samtidigt är kampen om andraplatsen helt öppen, och det är framförallt därför som poängen här är så viktiga. Vi får inte heller glömma att Juventus kan få fira scudetton vid ”rätt” resultat i Rom.
GOAL tippar: 1-0 till Juventus.

2. Leipzig-Bayern München (lördag, 15.30)
Tvåan möter ettan i Tyskland och det blir en intressant match, även om det redan är klart att titeln hamnar i München. För Leipzig räcker det med en poäng för att säkra andraplatsen före ett jagande Dortmund, och det vore naturligtvis en rejäl bragd för nykomlingen från öst.
GOAL tippar: 2-1 till Bayern.

3. Real Madrid-Sevilla (söndag, 20.00)
Det är fortfarande fördel Real Madrid i toppen av La Liga, men förutsättningarna kan förändras fort om laget tappar poäng. Och här finns det ju, faktiskt, en stor risk för det. Sevilla är ett av landets lurigaste lag att möta och har egentligen ingen press på sig i och med att man redan nu i princip säkrat fjärdeplatsen i tabellen.
GOAL tippar: 1-0 till Real Madrid.

4. Tottenham-Manchester United (söndag, 17.30)
Att Tottenham blir tvåa i Premier League vågar vi lova redan nu, men kampen bakom är desto öppnare. Manchester United ligger just nu sexa i tabellen men har häng på lagen framför och behöver verkligen poäng här. På White Hart Lane brukar dock de flesta bortalagen få åka hem tomhänta.
GOAL tippar: 1-1.

5. Monaco-Lille (söndag, 21.00)
Dramatiken tätnar i franska Ligue 1. Tre omgångar återstår och Monaco har ett jätteläge att ta hem ligatiteln, vilket i så fall vore högst sensationellt. Elfteplacerade Lille ska egentligen inte utgöra något hot, men i det här läget av säsongen lär nerverna märkas. Kan Monaco behålla kylan?
GOAL tippar: 2-0 till Monaco.

Bubblare: West Bromwich-Chelsea (fredag, 21.00), Manchester City-Leicester (lördag, 13.30), Fiorentina-Lazio (lördag, 18.00), Stoke-Arsenal (lördag, 18.30), Atalanta-Milan (lördag, 20.45), Torino-Napoli (söndag, 15.00), West Ham-Liverpool (söndag, 15.15), Las Palmas-Barcelona (söndag, 20.00), Monaco-Lille (söndag, 21.00).

Pin It on Pinterest