AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Det börjar dra ihop sig i de europeiska ligorna och varje poäng känns plötsligt viktigare än tidigare. Det bäddar för en helg som är matad med intressanta och ödesmättade matcher.

Här har ni de bästa enligt oss:

1. Arsenal-Manchester United (söndag, 17.00)
Ångestmötet deluxe? Jo, lite så. Arsenal har haft en anskrämlig form på sistone och har sjunkit som en sten i tabellen, samtidigt som United gnetat på och lyckats ta in en aning tack vare sina många kryss. Båda lagen jagar dock fortfarande en topp tre- eller fyra-placering och visst finns den chansen. Men då behövs seger här. Annars? Det vill de nog inte ens tänka på…
GOAL tippar: 1-1.

2. Juventus-Torino (lördag, 20.45)
I helgen kan ligatiteln säkras för Juventus, som ju säkert mer än gärna gör det mot stadsrivalen Torino. Med tanke på lagets fina insats mot Monaco häromdagen så är det ju dessutom väldigt svårt att se hur tabellnian ”Toro” skulle kunna stoppa ”storasystern”, men större mirakel har å andra sidan skett tidigare.
GOAL tippar: 2-0 till Juventus.

3. Borussia Dortmund-Hoffenheim (lördag, 15.30)
Är det här först och främst kampen om Bundesligas tredjeplats? Eller kan något av lagen komma ikapp tvåan Leipzig? Ja, det återstår att se, men det är sannerligen så att seger krävs om den sistnämnda chansen ska finnas. Kryss här hade spelat Leipzig rakt i händerna. Samtidigt ligger pressen på Dortmund, som ju spelar hemma och förväntas slå ett Hoffenheim som gått väldigt starkt i år.
GOAL tippar: 1-0 till Dortmund.

4. Barcelona-Villarreal (lördag, 18.30)
Det blir kanske svårt för Barcelona att ta hem ligan i år, men man lär göra ett sista försök och då är det viktigt att inte trampa på minor under slutet av säsongen. Villarreal blir dock en tuff uppgift som kräver att Messi & Co är på tårna.
GOAL tippar: 3-1 till Barcelona.

5.West Ham-Tottenham (fredag, 21.00)
Londonderby och allt det där – men det är ju Tottenhams ligaposition som är mest intressant. Om laget tar maximalt antal poäng under sina sista matcher så finns chansen till en titel, även om den är liten. Tappar ”Spurs” däremot någon pinne här, då är hoppet plötsligt borta. West Ham? Nä, den klubben har nog inget att spela för än äran här.
GOAL tippar: 2-1 till Tottenham.

Bubblare: Sevilla-Real Sociedad (fredag, 21.00), Manchester City-Crystal Palace (lördag, 13.30), Hertha Berlin-Leipzig (lördag, 18.30), Nancy-Monaco (lördag, 20.00), Liverpool-Southampton (söndag, 14.30), Milan-Roma (söndag, 20.45).

Pin It on Pinterest