AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Det är stor derbyhelg i de europeiska ligorna.

Här hittar ni guldkornen:

1. Tottenham-Arsenal (söndag, 17.30)
Arsenal har förvisso inte spelat lika många matcher som de andra lagen i toppen, men den nuvarande sjätteplatsen är ändå en rejäl missräkning. Det kommer bli en rejäl utmaning att nå den topp 4-placering som ger Champions League-spel nästa säsong. Den här derbyuppgiften är också svårast möjliga – Tottenham jagar ju Premier League-titeln och är bara fyra poäng efter Chelsea. Dessutom är formen väldigt, väldigt stark.
GOAL tippar: 0-0.

2. Roma-Lazio (söndag, 12.30)
Romderbyt är alltid speciellt och helgens möte är inget undantag. Båda klubbarna har hittills gjort klart godkända säsonger och är tvåa respektive fyra inför avslutningen. Det här? Det kan bli grädden på det berömda fotbollsmoset. Ibland är segrarna här värda mer än allt annat, åtminstone för supportrarna.
GOAL tippar: 2-1 till Roma.

3. Espanyol-Barcelona (lördag, 20.45)
Även det här är ett derby, ett katalanskt sådant. Och det är väl inte rivaliteten som är det mest intressanta här, utan om Barcelona kan fortsätta att pressa Real Madrid i toppen av tabellen. Formen efter Champions League-uttåget är stark och laget lever på hoppet, även om det kommer krävas att Real gör bort sig under ligaavslutningen för att bucklan ska hamna i Barcelona.
GOAL tippar: 4-1 till Barcelona.

4. Everton-Chelsea (söndag, 15.00)
Everton har fått kontakt med lagen ovanför plats sju i tabellen och lär gör allt i sin makt för att ta ytterligare någon placering under avslutningen. Samtidigt stormar Chelsea fram mot ännu en ligatitel. Det här är dock det svåraste hindret av de fem som återstår.
GOAL tippar: 1-1.

5. Monaco-Toulouse (lördag, 17.00)
Fem matcher skiljer Monaco från en sensationsartad ligatitel. Laget toppar den franska ställningen på bättre målskillnad än PSG, men också med en match mindre spelad. Det är med andra ord slagläge för Monaco, som även behöver vinna mot Toulouse för att komma med ett starkt självförtroende till det första mötet mot Juventus i Champions League-semifinalen nästa vecka.
GOAL tippar: 2-0 till Monaco.

Bubblare: Atalanta-Juventus (fredag, 20.45), Dortmund-Köln (lördag, 15.30), Real Madrid-Valencia (lördag, 16.00), Inter-Napoli (söndag, 20.45).

Pin It on Pinterest