AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

En riktigt superhelg väntar alla fotbollsälskare där ute.

Det vankas nämligen intressanta matcher i alla de stora ligorna – inklusive vår ”lilla” svenska – och som vanligt rankas de av GOAL:

1. Real Madrid-Atlético Madrid (lördag, 16.15)
Med tio poäng upp och en match mer spelad kanske man inte ska tro att Atlético Madrid ska ta igen försprånget till Real i toppen, men det är fortfarande viktiga placeringar som står på spel. Och ännu mer prestige. Samtidigt behöver Real som sagt alla poäng man kan få, med tanke på att Barcelona skuggar där bakom.
GOAL tippar: 2-0 till Real.

2. Bayern München-Borussia Dortmund (lördag, 18.30)
Bayern har redan avgjort Bundesliga – det vågar vi säga redan nu – och istället är det desto intressantare att se vad som händer i gigantens kölvatten. Sensationen Leipzig är just nu tvåa, före en annan sensation, Hoffenheim. Och därefter kommer Dortmund, som sakta kryper närmare. Ska de gulsvarta få kontakt med Leipzig krävs dock seger i en av jordklotets svåraste och allra häftigaste matcher.
GOAL tippar: 3-1 till Bayern.

3. Lazio-Napoli (söndag, 20.45)
Fyran och trean i Serie A möts i helgen och matchen lär bli något utöver det vanliga. Lazio har nämligen något riktigt stort på gång, och tack vare sin starka form har Romlaget klättrat stabilt i tabellen. Fortsätter det på samma sätt så kan det faktiskt bli så att man kniper den sista Champions League-platsen från just Napoli. Det återstår helt enkelt att se.
GOAL tippar: 1-0 till Lazio.

4. Häcken-Djurgården (söndag, 17.30)
Är Djurgården en ”elefantkyrkogård”, som man har kallats? Tja, nu är det upp till bevis, mot ett Häcken som ser väldigt intressant ut i år. Samtidigt möter Kim Källström sin gamla klubb. Spännande, minst sagt!
GOAL tippar: 1-0 till Häcken.

5. Bournemouth-Chelsea (lördag, 18.30)
Bournemouth tog poäng av Liverpool i veckan och har faktiskt visat sig vara en rätt lurig uppgift för de flesta lagen i Premier League. Även för Chelsea? Ja, det är inte omöjligt. Det är dessutom nästan oundvikligt att inte nerverna börjar synas nu när bara några omgångar återstår av säsongen, nu när bucklan är så nära men ändå så långt bort.
GOAL tippar: 2-0 till Chelsea.

Bubblare: Tottenham-Watford (lördag, 13.30), Leipzig-Leverkusen (lördag, 15.30), Malaga-Barcelona (lördag, 20.45), Juventus-Chievo (lördag, 20.45).

Pin It on Pinterest