Annons
Annons

En fantastisk fotbollshelg väntar.

Eller vad sägs om allsvensk premiär och toppmöten i flera av de stora ligorna?

Det var helt enkelt svårt att välja ut höjdpunkterna denna gång, men här kommer de i alla fall:

1. IFK Göteborg-Malmö FF (lördag, 13.00)
Visst, i resten av världen är kanske inte den här matchen något extra, men för oss svenskar smäller den högt. Det handlar nämligen om en allsvensk premiär mellan två av landets allra största och mäktigaste klubbar. Malmö FF bär favoritskapet både i matchen och serien, men ”Blåvitt” borta är alltid en tuff nöt att knäcka.
GOAL tippar: 2-0 till Malmö FF.

2. Arsenal-Manchester City (söndag, 17.00)
Arsène Wenger kämpar i motvind och skulle nog behöva en trepoängare här för att få fansen på sin sida igen. Dessutom är det viktigt för Arsenal om laget ska kunna ta den topp 4-placering som krävs för Champions League-spel nästa säsong. City har dock visat sig vara enormt svårslaget på sistone och kommer knappast ge upp utan kamp.
GOAL tippar: 1-1.

3. Napoli-Juventus (20.45)
Napoli kommer inte komma ikapp Juventus, den drömmen är redan död sedan länge. Däremot fortsätter jakten på tabelltvåan Roma. Juventus å sin sida kan verkligen säkra ligatiteln genom en seger här. Och dessutom förlänga sin förlustfria svit till elva matcher.
GOAL tippar: 1-0 till Juventus.

4. Benfica-Porto (lördag, 21.30)
Åtta matcher återstår av portugisiska ligan, men kanske avgörs den redan på lördagen när Benfica och Porto drabbar samman. Något av dessa två lag kommer nämligen ta hem titeln i slutändan, och just nu är det fördel Benfica som har en poängs försprång på Porto. Det är med andra ord bäddat för en match utöver det vanliga.
GOAL tippar: 1-0 till Benfica.

5. Liverpool-Everton (lördag, 13.30)
Sex poäng och några kilometer skiljer Liverpool och Everton åt. Det är så sett både prestige och europaplatser på spel när det nu är dags för ännu ett superhett Merseyside-derby.
GOAL tippar: 2-1 till Liverpool.

Bubblare: Schalke 04-Dortmund (lördag, 15.30), AIK-Häcken (söndag, 15.00), Ajax-Feyenoord (söndag, 14.30).

Pin It on Pinterest