Annons
Annons

Paris Saint-Germains franske försvarare Serge Aurier åtalades häromdagen för att ha misshandlat en polis utanför en nattklubb tidigare i år. Straffet blev två månaders fängelse (avtjänas senare), samhällstjänst och böter.

Aurier är dock inte den förste spelaren eller tränaren att bryta mot lagen. Här nedan hittar ni fem andra fotbollskändisar som hamnat i trubbel:

Eric Cantona
När: Mars 1995.
Det hände: Manchester United-spelaren greps för misshandel, och erkände sig skyldig till brottet.
Straffet: Cantona dömdes först till två veckors fängelse, men lyckades få det ändrat till samhällstjänst, som innebar att han fick träna ungdomsspelare på Uniteds egen anläggning.
Så gick det sedan: Cantona vann ligatiteln samma år, och även säsongen efter. 1997 lade sedan anfallaren skorna på hyllan.

Patrick Kluivert
När: Maj 1995.
Det hände: Den då 19-årige holländaren krockade med sin lånade BMW, och i den andra bilen satt ett par där den ena passageraren senare avled. Kluivert erkände att han kört för fort.
Straffet: Anfallstalangen, som då tillhörde Ajax, dömdes först till sex månaders fängelse och två års avstängning från all fotboll. I slutändan klarade han sig dock undan med samhällstjänst och indraget körkort i 18 månader.
Så gick det sedan: Kluivert vann Champions League med Ajax några dagar senare, och han representerade sedan klubbar som Milan, Barcelona och Valencia.

Guus Hiddink
När: Februari 2007.
Det hände: Hiddink, då förbundskapten för Ryssland, åtalades av holländsk domstol för att ha undvikit att betala tio miljoner kronor i skatt.
Straffet: Åklagaren yrkade på tio månader i fängelse, men Hiddink klarade sig med ett halvår bakom lås och bom. Han fick också betala en halv miljon kronor i böter.
Så gick det sedan: Hiddink blev kvar i Ryssland fram till 2010, men har också varit förbundskapten för Turkiet samt Holland. Han har dessutom kommit in som tillfällig tränare för Chelsea vid två tillfällen.

Adam Johnson
När: December 2014.
Det hände: Sunderland-spelaren hade ett förhållande med en 15-årig flicka. I England får man som vuxen inte ha en relation med personer under 16 år.
Straffet: Johnson fick sex års fängelse.
Så gick det sedan: Johnson sparkades av Sunderland och lär ha gjort sitt inom den professionella fotbollen.

Fabio Cannavaro
När: Februari 2015.
Det hände: Den italienske legendaren utreddes för skattebrott när han, utan tillåtelse, bröt sig in i sitt eget hem, som då hade tagits i beslag av staten.
Straffet: Tio månaders fängelse. Utredningen pågår dock fortfarande och inget straff har avtjänats.
Så gick det sedan: Cannavaro är just nu verksam som tränare i kinesiska Tianjin, dit han tidigare i år kom från saudiarabiska Al-Nassr.

Pin It on Pinterest