Annons
Annons

Vid lunchtid på måndagen lottades slutspelet i Champions League, och många spännande bataljer väntar.

De som GOAL mest fram emot hittar ni här:

1. Bayern München-Arsenal
Arsenal vann sin Champions League, men vad fick man för tack för det? Jo, ett möte med den tyska giganten Bayern München, som också lär få stå som favorit här. Samtidigt det ingen överraskning: fem år i rad har Arsenal ställts mot nästan omöjligt motstånd i åtondelsfinalen, och åkt ut varje gång. Blir det ändring på det nu?
Så går det: Bayern München går vidare.

2. Paris SG-Barcelona
Det här är en favorit i repris. Tre gånger på de fyra senaste åren har PSG och Barcelona stött på varandra, oftast med spansk seger som resultat. Favoritskapet är också enkelt att dela ut med tanke på att Barcelonas formkurva ser ut att peka uppåt, medan PSG kämpar med att hitta spelet hemma i Ligue 1.
Så går det: Barcelona går vidare.

3. Real Madrid-Napoli
Napoli blandar och ger, som vanligt, i ligaspelet men är ändå en obehaglig utmaning när allt stämmer. Real Madrid har å sin sida visat prov på en fin stabilitet under hösten och bör ta sig vidare här, så länge som man inte underskattar motståndaren.
Så går det: Real Madrid går vidare.

4. Manchester City-Monaco
Monaco är en positiv och härlig överraskning i franska ligan, där det inte känns omöjligt att en titel kan vänta runt hörnet. Även i Europa har det sett bra ut så här långt, och framförallt får man självförtroende av det faktum att anfallaren Falcao visat upp en helt osannolik målform. City då? Jo, ja, ingen vet riktigt var man har Pep Guardiolas mannar. Klart är i varje fall att defensiven inte imponerat på sistone.
Så går det: City går vidare.

5. Benfica-Dortmund
Den portugisiska ligaettan fick en hyfsad lottning, även om Dortmund gått bra i Champions League och vann sin grupp före Real Madrid. Det är nämligen så att tyskarna samtidigt inte direkt briljerat i Bundesliga, och det tuffa spelschemat efter vintern lär gynna Benfica, som kanske till och med skräller här?
Så går det: Benfica går vidare.

Övriga matcher:

Porto-Juventus
Så går det: Juventus går vidare.

Leverkusen-Atlético Madrid
Så går det: Atlético går vidare.

Sevilla-Leicester
Så går det: Sevilla går vidare.

Pin It on Pinterest