Annons
Annons

I det senaste numret av GOAL gick vi igenom samtliga lag i Premier League inför säsongen 2020/21. Här är avsnittet om succéstartande Everton!

Evertons tolfteplats den gångna säsongen är långtifrån godkänd. Vi får gå tillbaka ända till 17:e-platsen 2003/2004 för när klubben senast gjorde en sämre säsong. Efter den katastrofala inledande halvan av säsongen som kröntes med 5-2-förlusten i derbyt mot Liverpool i början av december låg man på nedflyttningsplats. Tränare Marco Silva fick sparken och med Carlo Ancelotti vid rodret höjde de sig ordentligt och spelade stundtals riktigt bra fotboll, började vinna och kunde ändå avsluta som ett hyggligt säkert mittenlag. Med de resurser och det material som finns ska Everton sikta högre, åtminstone mot Europa League-plats. Då behövs det både rensas ut dyra lönekostnader och tas in flera förstärkningar, framförallt i försvaret. Och kanske är det dags att ta farväl av den forne stormålvakten Jordan Pickford nu?

FAKTA
Smeknamn: The Toffees
Bildade: 1878
Stadion: Goodison Park (kapacitet: 39 414)
Tränare: Carlo Ancelotti
Kapten: Seamus Coleman
Meriter: 9 Premier League-titlar (den senaste 1986/87), 5 FA Cuptitlar
Placering säsongen 2019/20: 12:a

PLUS

Carlo Ancelotti är en av världens bästa och mest välmeriterade tränare. Sedan han tog över i vintras vände Everton krisläge till andrum. Kan han få mer tid för att bygga upp något eget och långsiktigt så finns potential att nå långt.

MINUS

Målvaktsfrågan är ett problem. Jordan Pickford gjorde en närmast fiaskoartad säsong och var enligt statistiken en av de sämsta målvakterna i hela PL. Antingen säljs han nu, med två år kvar på kontraktet, och så får Everton hitta en ny förstemålvakt, eller så krävs det att han hittar tillbaka till landslagsformen från förr igen.

TRANSFER

Legendaren Leighton Baines pensionerar sig efter 13 säsonger som vänsterback i den klarblå tröjan. Morgan Schneiderlin lämnar för Nice. Fler lär bytas ut och Everton behöver förstärka, både på centrala mittfältet och på ytterbackarna, där bland annat Sevillas vänsterback Sergio Reguilon är ett hett alternativ. Eventuellt bör man även leta en ny målvakt.

VIKTIGASTE SPELARE

  1. Richarlison
  2. Dominic Calvert-Lewin
  3. Lucas Digne

(Läs om alla PL-lag inför säsongen i GOAL #9-2020. Den guiden skrivs av Tony Ernst, Leonard Jägerskiöld Velander, Adam Pinthorp, Özgür Kurtoglu, Mattias Dahlström och Gustav Gelin.)

Pin It on Pinterest