Annons
Annons

West Ham United slutade sexa i Premier league ifjol, och i år har man startat i topp 4-tempo. Här är vår genomgång av laget inför säsongen.

Inte ens de mest inbitna West Ham-supportrarna, och det finns oerhört många av dem, kunde ha föreställt sig att säsongen 2020/21 skulle sluta med att deras klubb skulle landa så högt i Premier League-tabellen, bara fyra poäng från en tredjeplats, med hela 13 lag bakom sig, varav två är betydligt större och mäktigare London-rivaler. Men de fina resultaten ville helt enkelt inte ta slut för klubben under det gångna året, som vann mot alla förutom de klassiska topplagen som de tvingade till otroligt svettiga insatser för att bända poäng från London Stadium, och på hemmaplan när West Ham kom på besök. I år är West Ham klara för Europa League, de slipper kvala helt och hållet, och kan fokusera på att utveckla en trupp som kan behålla platsen bland landets bästa lag samt bli ett som vinner matcher ute i Europa.

FAKTA
Smeknamn: The Hammers, The Irons
Bildade: 1895
Stadion: Londons Olympiastadion (kapacitet: 60 000)
Tränare: David Moyes
Kapten: Mark Noble
Meriter: 3 FA Cup-titlar
Placering säsongen 2020/21: 6:a

PLUS

David Moyes har fått ordning på sitt lag, sin taktik, sin formation, och gjort ett instabilt West Ham till motsatsen. Förutsättningarna är bättre än på mycket länge för klubben att förvalta förra årets sjätteplats och befästa en plats i Premier League-toppen.

MINUS

Det svåraste med att nå framgångar är inte nödvändigtvis vägen dit, men att göra framgångarna till en ny vardag. Kommer mer eller mindre samma trupp som förra säsongen räcka för att befästa West Ham som ett av Englands bästa lag, eller faller experimentet ihop under pressen att lyckas?

TRANSFER

Ett par spelare, en framåt för att fylla luckan efter Jesse Lingard, och en bakåt för att ge försvaret alternativ, med både Premier League- och Europa-vana skulle vara otroligt nyttigt för West Ham om förhoppningarna om toppositioner ska infrias i år igen.

VIKTIGASTE SPELARE

  1. Thomas Soucek
  2. Michail Antonio
  3. Declan Rice
  4. Vladimir Coufal
  5. Aaron Cresswell

Av Tony Ernst, Özgür Kurtoglu, Mattias Dahlström, Gabriel Ernst

(Läs mer om övriga Premier League-lag i GOAL nummer 9-2021.)

Pin It on Pinterest