AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Adam Pinthorp tittar till fem spännande nyförvärv i La Liga till den nya säsongen – och fem spelare som stannat i sina spanska klubbar.

Det var stor omsättning på spelare i La Liga-klubbarna under sommaren. Och det gäller inte bara de stora elefanterna. Även klubbarna som inte får lika mycket uppmärksamhet har gjort stora förändringar och i många fall väldigt spännande sådana. Bakom stora rekryteringar som Eden Hazard till Real Madrid och Antoine Griezmann till Barcelona är det många andra stora värvningar som gått lite mer under radarn som är värda uppmärksamhet. Här är 5 spännande sommarvärvningar i Spanien som är värda att hålla ett extra öga på.

1.Nabil Fekir (från Lyon till Real Betis)
En prestigevärvning på alla sätt som också understryker att allt fler klubbar i Spanien står sig ekonomiskt på marknaden. Har varit en av de främsta spelarna i franska ligan under flera säsonger och var med och vann VM-guld till Frankrike förra året. Kommer få ett stort offensivt ansvar i Betis.

2. Óliver Torres (från Porto till Sevilla)
Den offensive mittfältaren återförenas med tränaren Julen Lopetegui, som han tidigare haft i spanska U21-landslaget. Är det nu det lyfter på riktigt för en av Spaniens stora bolltalanger?

3. Mario Hermoso (från Espanyol till Atlético Madrid)
En av alla succéspelare från Espanyol förra säsongen som nu tar nästa steg. Redan tagit sig in i det spanska landslaget. Nu ska han formas under Diego Simeone och har potential att bli en mittback i toppklass.

4. Portu (från Girona till Real Sociedad)
Valencia-fostrade Portu har skolats om från central mittfältare till en mer framskjuten position som släpande anfallare i Girona. Haft många bra säsonger i den katalanska klubben och har han ytterligare en nivå till i sig blir han ett kap för Real Sociedad.

5. Enric Gallego (från Huesca till Getafe)
Sagan fortsätter för Enric Gallego, som för ett år sedan aldrig hade spelat en match i högstadivisionen. En succévår i Huesca senare tar den ålderstigne anfallaren nu nästa steg i Getafe.

5 SPELARE SOM INTE FLYTTAR

  1. Jan Oblak, Atlético Madrid
  2. Jesus Navas, Sevilla
  3. Sergio Ramos, Real Madrid
  4. Joaquin, Real Betis
  5. Leo Messi, Barcelona

Av Adam Pinthorp

(Artikeln publicerades först i GOAL #6-2019 och innehåller där ytterligare fyra spaningar från fotbollseuropa.)

Pin It on Pinterest